The inner agency

Fien zit gevangen in haar relatie. Waar vindt ze de juiste hulp?

Leestijd: 2 minuten

De situatie
Fien (41) pakte de moed bij elkaar en kwam bij ons op gesprek. Ze vertelde meteen dat ze zich gevangen voelde in haar relatie. Intimiteit is al jaren een probleem, ondanks dat de behoeftes er wel zijn aan beiden kanten. ‘Ik heb de broek aan thuis. Daardoor voelt het alsof alles van mij afhangt. Het maakt mij onzeker en ik wil me zo graag vrouw voelen.’

Ze was in aanraking gekomen met de termen mannelijke en vrouwelijke energie en dit sprak haar aan. Ze vroeg zich af wat ze kon doen om deze informatie te gebruiken en weer leven in de relatie kon blazen. Uit elkaar gaan willen ze allebei niet, maar een oplossing zoeken voelt wel noodzakelijk.

Ons advies
Er kan absoluut een verband zitten tussen disbalans van mannelijke en vrouwelijke energie in een relatie die leidt tot minder intimiteit. Het kan in een relatie ervoor zorgen dat het gezin bijvoorbeeld loopt als een trein, maar dat daarmee wel onvoldoende aantrekkingskracht of seksuele energie ontstaat.

Wanneer er vragen spelen binnen een relatie komt vanuit ons altijd te vraag: ‘Wat maakt dat je alleen op gesprek bent gekomen en niet samen?’ Verandering in een relatie kan absoluut plaatsvinden als er één iemand aan zichzelf werkt, maar uiteindelijk ben je altijd met zijn tweeën. Fien haar reactie: ‘Dit is dus typerend voor wat er altijd gebeurt. Ik pak het op, hij hobbelt wel mee, maar ik wil het samen doen.’

We kwamen uit op een doorverwijzing naar een energetische relatiecoach met kennis over mannelijke en vrouwelijke energie. Met het advies om samen naar de kennismaking te gaan en vanuit daar samen aan de relatie te werken.

Waarom deze benadering
Fien kwam zelf bij ons met een hele heldere vraag rondom haar relatie en de interesse voor mannelijke en vrouwelijke energie. Uit ons gesprek kwam ook een persoonlijk trauma uit haar jeugd naar boven. Deze mocht ook aandacht krijgen binnen de situatie.

Wij hebben dan ook een match gemaakt met een van onze partners die zowel met energieën en trauma’s kan werken, maar wel vanuit problematieken vanuit de bestaande liefdesrelatie.

Onze match bleek een succes. Want twee maanden later kregen zijn een berichtje ‘We hebben pas drie afspraken gehad, maar het is al een wereld van verschil! Dankjewel dat jullie L. op ons pad hebben gebracht.’ 

Vanwege privacy is de naam en enkele details anders verwoord. 

The Inner Agency

Er zijn veel manieren om de ‘reis naar binnen’ te maken. Waar begin je? Precies dat is waar The Inner Agency dé plek voor biedt. Zij bieden die plek waar iedereen terecht kan met hulpvragen, voor leefstijladvies of vragen omtrent de persoonlijke ontwikkeling. Je boekt een live gesprek met één van de professionals en ontvangt meteen toepasbare tips en aansluitend de juiste hulpmatch. Zo kom je precies bij die coach, therapeut of hulpverlener waar je zelf niet op zou uitkomen. Voor FEEM Magazine deelt oprichter Sabine van der Hulst open en eerlijke verhalen van mensen die bij The Inner Agency aankloppen met een hulp- of levensvraag. Het doel? Jou inspireren met diverse manieren waarop je in contact kunt komen met jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

verder lezen

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?