“Ik wil mijn verhaal vertellen, maar het voelt super kwetsbaar en eng”

Béatrice Boots (53) werkt als intuïtieve bedrijfscoach. Ze vindt het lastig om zich kwetsbaar op te stellen, terwijl ze weet dat ze met haar verhaal mensen kan helpen.

The real deal

Vera Helleman is emotie-expert en beantwoordt in deze rubriek lezersvragen. The Real Deal is de meest kwetsbare rubriek van het magazine. En daardoor misschien ook wel de meest krachtige. De lezers die hieraan meewerken hebben lef. Ze durven ons een inkijkje te geven in persoonlijke gedachten en gevoelens. Daar hebben we veel respect voor. Zij snappen dat luisteren naar je gevoelens en emoties een continu proces is wat bij iedereen speelt. We hopen dat hun worsteling herkenning geeft aan anderen en dat het laat zien: 'You're not alone'. Tegelijk willen we hiermee een lans breken voor meer openheid van gedachten, gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. Bij iedereen. Dat maakt ons juist compleet. 

 

Leestijd: 2 minuten

De huidige situatie

Béatrice: “Me kwetsbaar opstellen vind ik ingewikkeld, want eigenlijk wil ik (onbewust) graag sterk zijn. Toch voel ik steeds meer de drang om mijn verhaal te delen, omdat ik er mensen mee kan helpen én omdat het gewoon goed werkt als marketingboodschap.”

“Het is alsof ik mijn ziel blootleg”

“Ik ben bezig met het schrijven van een hoofdstuk voor een co-auteurschap boek, waarin ik dit kwetsbare verhaal wil gaan vertellen. Maar ik voel dat er wat blokkades op zitten. Het is spannend en eng om dit verhaal te vertellen. Het is alsof ik mijn ziel blootleg. Het voelt super kwetsbaar, want het brengt herinneringen naar boven van vroeger. Vooral van de basisschool, waar alle meisjes in mijn klas zo stoer waren/leken en ik verlegen en gevoelig.”

De visie van Vera

De reflectie van Béatrice

“Aan de ene kant voelt het steeds spannender naar de lancering van het boek toe, maar ik vind het ook steeds leuker worden. Er is geen twijfel, ik wil dit echt graag doen.”

“Ik snap wat Vera bedoelt met dat angst er is om ons te beschermen. Ook vind ik het een goed idee om je af te vragen of je iets wel of niet zou moeten doen als je angst ervaart. Ik ben het er niet mee eens dat je dingen (altijd) zou moeten laten als je je angstig voelt ergens over. Sterker nog, het heeft mij mijn hele leven geleid, en letterlijk en figuurlijk gebracht op plaatsen waar ik anders niet was gekomen. Ik ben daar super trots op en heel blij mee. Ik denk persoonlijk dat angst er juist kan zijn om je te stretchen in wat wel of niet durft. Het kan zelfs een leidraad zijn voor nieuwe avonturen en succes!”

“Angst heeft mij mijn hele leven geleid, en op plaatsen gebracht waar ik anders niet was gekomen.”

“Ik vind het een heel goed idee om echt even te gaan voelen welke emoties speelden/spelen. Ik heb dat gedaan, hoewel ik al wel wist dat het hoofdzakelijk om angst ging. Ik zal zeker wat vaker de tijd nemen om te voelen en te aanschouwen. Het er laten zijn en ermee ‘te zitten’. De beslissing om door te gaan met de publicatie voelt heel positief en nadat ik het filmpje had gezien was dat extra duidelijk. Deze beslissing komt niet uit mijn hoofd, maar meer uit mijn onderbuik en intuïtie. Ik had misschien beter de marketingreden niet kunnen vermelden want dat is geen drijfveer, maar meer een gevolg.”

Ook boeiend

Onze expert: Vera Helleman

Vera Helleman is oprichter van het Emotie Expertise Centrum, haar boeken over emoties zijn inmiddels duizenden keren verkocht en speciaal voor deze rubriek beantwoordt ze twee keer per maand een lezersvraag. Luisteren naar je gevoel en je emoties maakt je sterk. Het is een kompas om steeds beter te weten te komen: wie ben ik nu eigenlijk en wat wil ik? Vera duikt in die emotie, geeft helderheid op wat er speelt en geeft haar kijk op de situatie. 

Ook in deze rubriek?

Wil jij ook graag het advies van Vera op iets waar jij mee zit rondom je bedrijf of werk/privé-balans? Stuur dan even een mail naar redactie@feemonline.nl

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Praat mee over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

het beste van feem elke week in je mail?