“Ik gebruik de kennis uit deze TEDxTalk dagelijks.”

Deze TEDxTalk is een echte aanrader voor iedereen die weleens voor een groep mensen staat.

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: < 1 minuut

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK:

  • TEDtalk van Mark Bowden, lichaamstaalexpert.
  • Mark is oa de coach van de Canadese premier
  • Ingestuurd door Esmeralda Kleinreesink, eigenaar van De Pitchcoach.

Waarom vind je deze TEDxTalk zo inspirerend?

Esmeralda: “Sinds ik zijn TEDxTalk heb gezien weet ik wat ik mensen moet adviseren die worstelen met hun handen en hoe ik moet uitleggen waarom dat werkt.”

Wat haal jij eruit?

Esmeralda: “Als pitchcoach gebruik ik de kennis uit deze TEDxTalk dagelijks als ik mensen op een podium of voor een camera train. Wat mij opvalt, is dat de meeste mensen geen idee hebben waar ze hun handen moeten laten. Ze zetten hun handen in hun zij, strengelen hun vingers in elkaar of klampen zich vast aan het spreekgestoelte. Allemaal geen goed idee, want je eerste indruk is er dan één van arrogantie, geslotenheid en/of angst.”

Just watch
The Importance of Being Inauthentic

Deze TEDxtalk geeft antwoord op een veelvoorkomende vraag bij mensen die weleens voor een groep spreken. Waar laat ik nou mijn handen en hoe moet ik eigenlijk staan? Met behulp van evolutionaire psychologie vertelt Mark Bowden op een fijne en vermakelijke manier hoe je in zo’n situatie het beste overkomt. Hij legt uit hoe je zou moeten staan – een houding die hij ‘truth plane’ noemt – en laat het verschil zien tussen eerste indrukken die puur gebaseerd zijn op iemands air.

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?