Van moeten naar willen: “Ik blijf hangen in al die ‘moet’ dingen!”

Danielle Griesheimer (49) werkt als orthomoleculair therapeut en 'moet' voor haar gevoel heel veel. Ze wil van moeten naar willen. "Mijn probleem heeft te maken met het feit dat ik weet wat nodig is om mijn bedrijf goed draaiende te hebben, maar dat ik steeds weer verzand in afgeleid zijn bij de dingen die 'moeten'." Vera Helleman, emotiecoach, geeft haar advies.

The real deal

Vera Helleman is emotie-expert en beantwoordt in deze rubriek lezersvragen. The Real Deal is de meest kwetsbare rubriek van het magazine. En daardoor misschien ook wel de meest krachtige. De lezers die hieraan meewerken hebben lef. Ze durven ons een inkijkje te geven in persoonlijke gedachten en gevoelens. Daar hebben we veel respect voor. Zij snappen dat luisteren naar je gevoelens en emoties een continu proces is wat bij iedereen speelt. We hopen dat hun worsteling herkenning geeft aan anderen en dat het laat zien: 'You're not alone'. Tegelijk willen we hiermee een lans breken voor meer openheid van gedachten, gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. Bij iedereen. Dat maakt ons juist compleet. 

 

Leestijd: 2 minuten

DE HUIDIGE SITUATIE

“Onder de dingen die ‘moeten’ versta ik het uitwerken van dossiers, de administratie, een plan schrijven, doelen behalen en ga zo maar door. En ik weet het….ik moet het gewoon doen…., maar doe het ongestructureerd, krijg dan steeds meer achterstand en blijf hangen in al die “moet” dingen. Ik wil van moeten naar willen, maar weet niet hoe.”

Ik vind dat ik het leukste vak van de wereld heb, maar voel me geen zakenvrouw en dat kan toch eigenlijk niet met een eigen bedrijf.

“En dat terwijl ik enorm geniet als cliënten lekkerder in hun vel zitten, nadat ze bij mij op consult zijn geweest. Dát zijn de dingen die ik leuk vind om te doen en die kosten nul moeite. Maar alles eromheen, phoe…kosten me enorm veel tijd (en ik heb echt geen structuur hierin). Vervolgens heb ik echt geen idee hoe ik het op orde moet krijgen, ondanks al eerder ontvangen tips.

Ik vind dat ik het leukste vak van de wereld heb, maar voel me geen zakenvrouw en dat kan toch eigenlijk niet met een eigen bedrijf.”


VAN MOETEN NAAR WILLEN: DE VISIE VAN VERA


DE REFLECTIE VAN DANIELLE

Voor Danielle is veel van wat Vera zegt in het filmpje bekend. Ze neemt er wel uit mee dat ze steeds mag kijken wat de sabotage is. Ze licht toe: ”Ik blijf toch bepaalde valkuilen hebben waar ik steeds weer in stap! Zo kom ik niet van moeten naar willen. Ik heb een zakencoach in de arm genomen, maar het komt er toch op neer dat ik het gewoon moet doen. En zo kom ik van moeten naar willen. Wat ook niet helpt is dat ik mijn eigen tijd in kan delen. Toen ik als verpleegkundige werkte, was ik gewoon weg en kon ik niet allerlei dingen tussendoor doen. Zeker in deze coronatijd waarbij kinderen en man ook veel thuis zijn, heb ik soms het idee dat ik mijn bedrijf tussen de bedrijven door doe. Dus de sleutel hiervoor heb ik nog niet helemaal gevonden.”

Ook boeiend

Onze expert: Vera Helleman

Vera Helleman is oprichter van het Emotie Expertise Centrum, haar boeken over emoties zijn inmiddels duizenden keren verkocht en speciaal voor deze rubriek beantwoordt ze twee keer per maand een lezersvraag. Luisteren naar je gevoel en je emoties maakt je sterk. Het is een kompas om steeds beter te weten te komen: wie ben ik nu eigenlijk en wat wil ik? Vera duikt in die emotie, geeft helderheid op wat er speelt en geeft haar kijk op de situatie. 

Ook in deze rubriek?

Wil jij ook graag het advies van Vera op iets waar jij mee zit rondom je bedrijf of werk/privé-balans? Stuur dan even een mail naar redactie@feemonline.nl

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Praat mee over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

het beste van feem elke week in je mail?