“Humor hóórt. In het onderwijs en in het leven algemeen.”

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: < 1 minuut

De TEDxTalk van deze week: Do Schools Kill Creativity?

  • TEDxtalk van Ken Robinson, auteur en spreker.
  • Sir Ken Robinson pleitte voor het belang van creativiteit en vernieuwing in het onderwijs en bedrijfsleven.
  • Ingestuurd door Ineke van den Aakster-Kusters, eigenaresse van Let Me Help!

Waarom vind je deze TEDxTalk zo inspirerend?

“Humor vind ik erg belangrijk in het onderwijs en ook in het leven in het algemeen. Sir Ken Robinson legt met veel humor uit dat geen enkel kind hetzelfde is en dat we kinderen om die reden niet een soortgelijk onderwijsprogramma moeten aanbieden. Ik zorg ervoor dat ik in mijn bedrijf ook mijn humor kan gebruiken.”

Wat haal jij eruit?

“Wat maatwerk betreft kan ik via Let Me Help! helemaal mijn ei (en mijn humor) kwijt, nu ik na 31 jaar regulier onderwijs een andere weg ben ingeslagen. Momenteel begeleid ik kinderen individueel en spijker ze bij op het gebied van de Engelse taal door middel van examentrainingen en bijlessen.”

DE TALK

Een TEDxtalk die lekker wegkijkt door de humor van Ken Robinson, maar toch een belangrijke boodschap bevat. Aan de hand van persoonlijke verhalen en interessante feiten vertelt hij zijn visie over het belang van creativiteit.

 

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?