Visie van een verschilmaker

Huilen is heerlijk

Leestijd: < 1 minuut

Huilen is heerlijk.

De nuchtere en bijna nooit huilende Bregje van 13 jaar geleden had niet gedacht dat ze dit nu zou schrijven:

Huilen is zo fijn. Even mijn tranen laat gaan.

Dat heb ik namelijk pas geleerd na mijn 26e. Toen ik voor het eerst tegen de lamp liep en mijn perfectionistische en rationaliserende beschermers niet meer voldoende waren.

Neem nou eens laatst.

Toen was ik boos. En teleurgesteld in iemand. Ook al had ik alle begrip voor de situatie van die ander. Ik had vanuit begrip kunnen reageren. Vanuit mijn hoofd. Daarmee zou ik mijn eigen gevoel aan de kant zetten en dat wil ik niet.

Dus ik probeerde even niet te reageren naar diegene. In plaats daarvan ben ik eerst gaan zitten. En mijn eigen verdriet van het niet gezien worden doorvoelen. Want anders gaat het vastzitten in mijn systeem. Dan krop ik het op.
En ga ik op den duur die ander vervelend vinden.

Het lucht op, dat huilen.
Ik voel me echt verbonden met mezelf.
En het kleine meisje in mij, dat niet altijd alle ruimte gehad heeft om haar gevoelens te uiten.

Daarna heb ik vanuit rust en mijn wijze, volwassen ik kunnen reageren.
En voel ik me meer verbonden met die ander.

Velen van ons hebben niet altijd erkenning gekregen voor onze eigen gevoelens.
Zo hebben we allemaal onze kwetsbaarheden of mini-trauma’s.
Die leiden tot patronen en emoties.

Je kunt hier vanaf komen.
Door er juist niet vanaf te willen.

Door er te zijn voor jezelf.
En dan vanzelf weer voor de ander.

Hoe ga jij om met jouw emoties?

Bregje van Beckum
Bregje van Beckumhttp://feemonline.nl/bregje-van-beckum/
Bregje geeft als therapeutische coach diepgaande inzichten op een toegankelijke en niet-oordelende manier, waarmee ze je helpt je patronen te doorbreken. Ze zet krachtige technieken in om echt in contact te komen met je gevoel.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuitïtie en leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

 

Meer van deze Verschilmaker

Artikelen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

40 REACTIES

  1. Het is zo belangrijk om gewoon te mogen huilen, van een ander en van jezelf. Het is een mechanisme van ons lichaam en dat is er niet voor niets. Ik huil vaak onder de douche of tijdens het wandelen in het bos. Dan kom ik tot mezelf, merk ik wat er eigenlijk niet helemaal lekker zit en laat ik het gewoon stromen. De zorgen die ik op dat moment heb, stromen letterlijk weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in