Leestijd: 2 minuten

In ons leven is er ontzettend veel dat gevierd mag worden. Iedere keer is dat een moment bewust stil te staan en te genieten van wat je hebt bereikt. Op persoonlijk en op professioneel vlak. Het geeft betekenis en zijn bijzondere momenten die je verenigen met mensen die je dierbaar zijn. Hiermee veranker je mooie herinneringen; onbetaalbaar!

Vier het leven

Als je kunt leven in het nu, voorbij de gedachtestroom en angsten over verleden en toekomst, ervaar je de diepere rijkdom van alles wat er is. Tegelijkertijd heb je je wensen, dromen en verlangens voor de toekomst. Hoe kom je tot de combinatie van kunnen leven in het moment en de onvoorspelbaarheid van de route en verantwoordelijkheden die je mag nemen? Bij de toekomst hoort ook het feit dat voor ons allemaal dit leven tijdelijk is.

Op het moment dat het leven mij vorig jaar trof in de thema’s van vergankelijkheid, afscheid en nieuw begin, besefte ik me dat ik niet voldoende rust en ruimte meer kon vinden om voluit te vieren en zijn met wat er is. Ik zocht naar de manier om én de rijkdom van het leven te ervaren én het op een rijke manier af te kunnen sluiten.

”Ik besefte me dat ik niet voldoende rust en ruimte kon vinden om het leven te vieren.”

Dit vond ik door te investeren in een financieel adviseur en een notaris en met hen de onderstaande persoonlijke en gezamenlijke documenten op te stellen:

Financieel plan

Het financiële plan is gebaseerd op onze wensen of doelstellingen. Een uitgewerkte financiële strategie voor de korte, middellange en lange termijn. Het is niet in steen gegoten; op het moment dat onze levens of doelstellingen veranderen, verandert het plan met ons mee.

Levenstestament

Een levenstestament is bedoeld voor tijdens het leven. Het is een middel om in een bepaalde mate je autonomie te bewaren en duidelijkheid te scheppen naar je partner, gezin en familie voor als je (deels) wilsonbekwaam mocht worden.

Testament

Het testament tenslotte, komt aan de orde na dit leven.

Het inrichten van deze documenten is een proces dat vraagt om eerlijkheid en om moed. Naar jezelf en naar de andere betrokkenen. Je heel bewust bezighouden met deze ‘wat als’ vragen is confronterend. In mijn ogen is het een vorm van verantwoordelijkheid nemen en veiligheid bieden. Aan mijzelf, mijn man en met name aan onze kinderen. Het aankijken, uitspreken en uitwerken van dit alles, levert een enorme rust en ruimte op.

Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat!

 

Ik reis met jou, bevlogen ondernemer, voorbij al je kennis naar jouw unieke magie. Zodat jij je missie nog meer gaat leven en beleven. Op jouw eigen manier. Impactvol en grenzeloos. Vanuit al jouw kleuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in