Visie van een verschilmaker

Zo combineer je leven ‘in het nu’ en de vergankelijkheid ervan.

Als je kunt leven in het nu, voorbij de gedachtestroom en angsten over verleden en toekomst, ervaar je de diepere rijkdom van alles wat er is. Tegelijkertijd heb je je wensen, dromen en verlangens voor de toekomst. Hoe kom je tot de combinatie van kunnen leven in het moment en de onvoorspelbaarheid van de route en verantwoordelijkheden die je mag nemen? Bij de toekomst hoort ook het feit dat voor ons allemaal dit leven tijdelijk is.

Leestijd: 2 minuten

In ons leven is er ontzettend veel dat gevierd mag worden. Iedere keer is dat een moment bewust stil te staan en te genieten van wat je hebt bereikt. Op persoonlijk en op professioneel vlak. Het geeft betekenis en zijn bijzondere momenten die je verenigen met mensen die je dierbaar zijn. Hiermee veranker je mooie herinneringen; onbetaalbaar!

Op het moment dat het leven mij vorig jaar trof in de thema’s van vergankelijkheid, afscheid en nieuw begin, besefte ik me dat ik niet voldoende rust en ruimte meer kon vinden om voluit te vieren en zijn met wat er is. Ik zocht naar de manier om én de rijkdom van het leven te ervaren én het op een rijke manier af te kunnen sluiten.

Foto vergankelijkheid: door IgorBukhlin via Canva
Foto vergankelijkheid: door IgorBukhlin via Canva

”Ik besefte me dat ik niet voldoende rust en ruimte kon vinden om het leven te vieren.”

Dit vond ik door te investeren in een financieel adviseur en een notaris en met hen de onderstaande persoonlijke en gezamenlijke documenten op te stellen:

Financieel plan

Het financiële plan is gebaseerd op onze wensen of doelstellingen. Een uitgewerkte financiële strategie voor de korte, middellange en lange termijn. Het is niet in steen gegoten; op het moment dat onze levens of doelstellingen veranderen, verandert het plan met ons mee.

Levenstestament

Een levenstestament is bedoeld voor tijdens het leven. Het is een middel om in een bepaalde mate je autonomie te bewaren en duidelijkheid te scheppen naar je partner, gezin en familie voor als je (deels) wilsonbekwaam mocht worden.

Testament

Het testament tenslotte, komt aan de orde na dit leven.

Het inrichten van deze documenten is een proces dat vraagt om eerlijkheid en om moed. Naar jezelf en naar de andere betrokkenen. Je heel bewust bezighouden met deze ‘wat als’ vragen is confronterend. In mijn ogen is het een vorm van verantwoordelijkheid nemen en veiligheid bieden. Aan mijzelf, mijn man en met name aan onze kinderen. Het aankijken, uitspreken en uitwerken van dit alles, levert een enorme rust en ruimte op.

Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat!

Margriet van Dijk
Margriet van Dijk
Er is niets wat Margriet liever doet dan haar klanten helpen de beste versie van zichzelf te zien en zijn. Zodat ze impact maken vanuit wie ze zijn en daar droomresultaten mee behalen. Zij kijkt verder dan de oppervlakte en ziet dat veel issues geld-gerelateerd zijn. Daarom schrijft ze graag over de diepere lagen die met geld te maken hebben.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuitïtie en leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

 

Meer van deze Verschilmaker

Artikelen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in