Visie van een verschilmaker

Door quiet quitting kiezen voor je eigen geluk

Er is steeds meer te doen over quiet quitting. Om te beginnen: quiet quitting – oftewel stilletjes ontslag nemen – wil niet zeggen dat mensen ook echt daadwerkelijk hun baan opzeggen. Bij quiet quitting stop je met méer doen dan in je takenplaatje beschreven staat. Geen mails meer beantwoorden in de avonduren of weekenden. Niet meer naar werkborrels in privétijd. Geen overwerk zonder vergoeding. Werken om te leven. En niet (meer) andersom. Hoe krijg je geld en plezier in balans?

Leestijd: 2 minuten

Quiet quitting is niet per sé geld gestuurd. Het gaat ook of juist om vrijheid of (mentale) gezondheid. Persoonlijk leiderschap. Kiezen voor dat wat voor jou belangrijk is. 

Geld kan motiveren om meer te werken. Afhankelijk van je financiële situatie kan het zelfs heel erg nodig zijn om meer te werken. Daartegenover staat dat het ontbreken van een geldelijke vergoeding juist kan motiveren om inderdaad te stoppen met datgene wat niets oplevert.  

foto quiet quitting: AndreyPopov via Canva
foto quiet quitting: AndreyPopov via Canva

”Kiezen wat voor jou belangrijk is”

En toch. Toch is geld op sommige momenten wél de katalysator om een vuurtje aan te wakkeren. Dat zit ‘m niet in meer uren werken. Of harder werken. Dat zit ‘m wél in de uitwisseling. Want soms kun je tegelijk plezier én frustratie voelen. Omdat je ervaart dat de hoeveelheid geld die je krijgt niet in verhouding staat tot de waarde die je levert. Of de energie die je erin steekt. Dan motiveert geld je niet om méer te gaan doen, maar wel om te kijken waar het anders kan. Geld en plezier moeten in een zekere mate in balans zijn met elkaar, wil je werk of onderneming lonend zijn. 

De vraag aan jou: hoeveel geld staat voor jou in verhouding tot een goed, gezond, welvarend leven? En als dat voor jou nog niet in balans voelt, zit het ‘m dan in meer uren maken, of dingen anders doen? Haal jij voldoende plezier uit je werk of laat jij geld dat gebrek compenseren? Wat motiveert jou nou echt om dat stapje extra wel of niet te zetten? 

Als je tot de conclusie komt dat je wellicht gaandeweg stilletjes ontslag hebt genomen van je baan of van je eigen onderneming, dan is de volgende vraag natuurlijk; doe je überhaupt nog wel wat je leuk vindt? Of mag je een ander pad gaan bewandelen?  

Mariëtte Muller
Mariëtte Muller
Mariëtte is geldcoach voor ondernemers die willen groeien en ontwikkelen. Zij werkt als zelfstandig professional én is als coach en trainer verbonden aan Het CijferParadijs. Voor FEEM deelt Mariëtte haar persoonlijke beide op en ervaringen met geld en ondernemerschap.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuitïtie en leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

 

Meer van deze Verschilmaker

Artikelen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in