Hoe groot moet je financiële buffer zijn om de overstap te maken naar fulltime ondernemen?

Onze expert: Garcia Stans

Garcia wil jou als vrouwelijke ondernemer helpen om je cijfers te begrijpen, om jouw angst en onzekerheid voor finance te laten verdwijnen en je money mindset te verbeteren. Garcia snapt cijfers én de issues die veel vrouwen daarmee hebben. Daarom is zij onze expert en pakt zij in de rubriek 'It's all about the Money' de vragen op die met financiën te maken hebben.

Leestijd: 2 minuten

Bianca is sinds kort gestart met haar bedrijf en doet dit naast een baan in loondienst. Ze werkt hard om de stap te zetten naar fulltime ondernemen. Dit is een beslissing die ze niet alleen op gevoel wil nemen. De financiën spelen hierbij ook een grote rol. “De hypotheek moet toch betaald worden. Al ben ik zelf meer een ‘start before you’re ready’ type.
Ik ben nu een buffer aan het opbouwen, zodat ik mezelf in ieder geval een aantal maanden salaris kan uitbetalen op het moment dat ik fulltime ga ondernemen. Hoe groot moet je financiële buffer zijn om de overstap te maken naar fulltime ondernemen?”

Hoi Bianca,

Wat supertof dat je de stap gaat nemen om fulltime ondernemer te worden. Ik zat anderhalf jaar geleden precies in dezelfde situatie en het is spannend om deze stap te nemen.

Zoals je zelf zegt: “De hypotheek moet toch betaald worden”. Als ondernemer is de financiële zekerheid anders dan als je in loondienst bent.

Een buffer is een reservepotje om onverwachte, grotere, noodzakelijke uitgaven direct te kunnen betalen. Hoeveel buffer je moet opbouwen is voor iedereen anders.

TOOL

 

 

Gelukkig heeft het Nibud een prachtige tool ontwikkeld namelijk de buffer berekenaar. Deze tool geeft een indicatie op basis van jouw persoonlijke situatie hoeveel buffer je nodig hebt. Je weet dan een bedrag wat wordt geadviseerd, maar er zijn twee andere factoren die van invloed zijn.

• Wat is de status van je bedrijf? Welke verdienmodellen heb je en heb je al veel (potentiele) klanten?
• Hoeveel risico wil je nemen en handel je uit vertrouwen?

Over je bedrijf

 

 

Als jij werkt met een verdienmodel met jaarcontracten en je hebt al twintig klanten en je verwacht er nog 25, dan hoeft de buffer minder hoog te zijn dan dat je elke maand twintig nieuwe klanten moet vinden.

En in welke branche zit je? Verkoop je kerstbomen en schaatsen, dan zit je buffer anders in elkaar dan dat je een online marketingbedrijf hebt.

Dus hoe zeker ben je van inkomen voor het komend jaar. En let dan niet op de omzet, maar juist de winst na de belasting is hier van belang. Omzet -/- zakelijke kosten -/- inkomstenbelasting is immers je winst wat je aan jezelf kan uitkeren.

Over het risico

 

 

Risico nemen hoort bij ondernemen en ook bij het leven. Durf jij erop te vertrouwen en het risico te nemen dat je auto geen grote reparatie nodig heeft. Of het vertrouwen te hebben dat je al je omzetdoelen gaat behalen?

Al deze factoren hebben te maken met het opbouwen van je buffer. Sommige ondernemers hebben een buffer van drie maanden en anderen van twee jaar.

Het is net waar jij je fijn bij voelt en hoeveel vertrouwen je hebt in je bedrijf.

Succes!

Groetjes, Garcia

Ook in deze rubriek?

Heb jij ook een vraag over geld? Garcia helpt je graag verder dus stuur je vraag zeker in via redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

1 REACTIE

  1. Hallo Garcia,
    dankjewel voor je uitgebreide antwoord! Je geeft me precies de schop onder mijn kont die ik nodig heb. Inmiddels heb ik de datum dat ik mijn baan op ga zeggen bepaald. Ik voel en weet dat het nu mijn tijd is. Hierdoor ontstaat er ruimte en merk ik direct dat het nog meer gaat stromen.
    groeten Bianca

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem wekelijks in je mail?