Hoe ga ik om met geldstress?

Heb jij ook last van verkoopdruk? Je hebt de omzet nodig en voelt de druk om te verkopen. Maar je verkoopt niets?

Onze expert: Anne Niemeijer

Anne Niemeijer is salestrainer en mindsetcoach voor (hoog)sensitieve ondernemers die willen groeien, maar 'sales' een vies woord vinden. Anne is expert als het aankomt op 'sales vanuit verbinding'. In de rubriek 'It's all about the Money' pakt zij de vragen op die met sales te maken hebben.

Leestijd: 2 minuten

Dat is het lastige aan geld: vaak krijgt het pas aandacht als de nood hoog is.
Weet dat geld een mindset spelletje is. Niet met de ander, maar met jezelf. Dus om de druk eraf te halen, moet je je mindset aanpassen.

het gaat om vertrouwen

 

 

Wanneer jij bijvoorbeeld de druk voelt van móeten verkopen, omdat je omzet nodig hebt, handel je vanuit angst en schaarste. Hetzelfde geldt voor als je een baan móet vinden Deze mindset neemt een negatieve energie met zich mee die de ander zal voelen. Daardoor lukt het verkopen niet.

De mindset die je nodig hebt is die van vertrouwen en overvloed. Deze positieve energie zal  de ander waarderen.

Je kan beginnen met het ombuigen van je money mindset van: “Ik heb geld nodig, dus ik moet … ” naar: “Er zijn talloze mensen die mijn hulp hard nodig hebben, dus hup, starten met het aanbieden van die hulp.” Bedenk maar eens hoe het zou zijn voor je als je voelt dat de ander niks om jou geeft, maar alleen maar geld wil binnenhalen. Wat voor gevoel krijg je daarbij? En hoe zou het zijn als er iemand tegenover jou zit die laat zien hoe goed ze jou kan en wil helpen. Niet vanwege het geld, maar omdat ze zo blij wordt het verder kunnen helpen van een ander (waar je wel gewoon voor betaald wordt, want je ruilt nou eenmaal jouw kennis tegen geld).

Weet dat je je mindset niet met één oefening ombuigt. Bewustwording van je gedachten en deze ombuigen is de eerste stap. Maar het echt veranderen van je mindset over sales en geld, vergt discipline en herhaling. Leer erop vertrouwen dat het qua geld goed komt als jij de ander helpt met jouw kennis. Want er is genoeg geld, dus waarom zou het niet naar jou toe komen?

Ook in deze rubriek?

Heb jij ook een salesvraag? Anne helpt je graag verder dus stuur je vraag zeker in via redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?