Visie van een verschilmaker

Hoe ga je beter om met geldstress?

Heb jij ook last van verkoopdruk? Je hebt de omzet nodig en voelt de druk om te verkopen. Maar je verkoopt niets? Of voel je druk omdat je salaris net niet genoeg is om het einde van de maand te halen en lekker te leven met je gezin? Geldstress! Zo ga je daar beter mee om!

Leestijd: 2 minuten

Dat is het lastige aan geld: vaak krijgt het pas aandacht als de nood hoog is.
Weet dat geld een mindset spelletje is. Niet met de ander, maar met jezelf. Dus om de druk eraf te halen, moet je je mindset aanpassen.

“Het gaat om vertrouwen”

Wanneer jij bijvoorbeeld de druk voelt van móeten verkopen, omdat je omzet nodig hebt, handel je vanuit angst en schaarste. Hetzelfde geldt voor als je een baan móet vinden. Deze mindset neemt een negatieve energie met zich mee die de ander zal voelen. Daardoor lukt het niet. Of in ieder geval niet makkelijk.

De mindset die je nodig hebt is die van vertrouwen en overvloed. Deze positieve energie zal de ander waarderen.

Je kan beginnen met het ombuigen van je money mindset van: “Ik heb geld nodig, dus ik moet … ” naar: “Er zijn talloze mensen die mijn hulp hard nodig hebben, dus hup, starten met het aanbieden van die hulp.” Bedenk maar eens hoe het zou zijn voor je als je voelt dat de ander niks om jou geeft, maar alleen maar geld wil binnenhalen. Wat voor gevoel krijg je daarbij? En hoe zou het zijn als er iemand tegenover jou zit die laat zien hoe goed ze jou kan en wil helpen. Niet vanwege het geld, maar omdat ze zo blij wordt het verder kunnen helpen van een ander (waar je wel gewoon voor betaald wordt, want je ruilt nou eenmaal jouw kennis tegen geld). Geld is dan een gevolg.

Weet dat je je mindset niet met één oefening ombuigt. Bewustwording van je gedachten en deze ombuigen is de eerste stap. Maar het echt veranderen van je mindset over geld, vergt discipline en herhaling. Leer erop vertrouwen dat het qua geld goed komt als jij de ander helpt met jouw kennis en ervaring. Want er is genoeg geld, dus waarom zou het niet naar jou toe komen?

Anne Niemeijer
Anne Niemeijerhttp://feemonline.nl/anne-niemeijer/
Anne is Spiritueel Business mentor en gelooft in sales vanuit verbinding. Met haar 21 jaar saleservaring helpt zij jou met het vieze woord sales. Met haar traject “de Verdieping” inspireert ze ondernemers om dichtbij zichzelf te blijven zodat ze de grootse versie van zichzelf toelaten.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuitïtie en leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

 

Meer van deze Verschilmaker

Artikelen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in