Heeft jouw carrière last van de overgang?

De podcast: Vanzij, door Jolanda Gooiker

Elke maand geven we één van de podcast-afleveringen van ondernemer Jolanda Gooiker het podium. Als ondernemer helpt Jolanda andere ondernemers met hun digitale inhaalslag. Vanuit haar persoonlijk ongeduld is ze de Vanzij-podcast gestart. In deze podcast bespreekt ze met experts uit verschillende branches hoe gelijkwaardigheid sneller bereikt kan worden. Grote inspiratiebron is de boosheid van haar eigen moeder. Zij werd namelijk overgeplaatst toen ze ging trouwen, werd ontslagen toen ze zwanger werd en kreeg een heel ander soort baan aangeboden bij haar oude werkgever toen ze ‘toch’ weer wilde gaan werken. Die boosheid van nog maar een generatie geleden, en het feit dat die achterstelling nog altijd niet ingelopen, is de voeding van het ongeduld van Jolanda.

Leestijd: < 1 minuut

Wanneer begint de overgang? Spoiler-alert: al ver voor de opvliegers! Maar wat is de overgang eigenlijk? Hoe kun je weten of je al richting overgang gaat? In vanZij – podcast voor de ongeduldige vrouw – praat Jolanda met overgangsconsulent Stef Boes.

Er zijn nog zoveel hiaten in de kennis over het vrouwenlichaam; bij werkgevers, bij managers en ook bij de vrouwen zelf. De overgang heeft best een grote invloed op de carrière van vrouwen, zeker als je last van hebt van klachten. Vrouwen die weten wat er aan de hand is, kunnen de overgang beter aan. Als werkgever kun je ook veel doen om ervoor te zorgen dat er geen misdiagnoses komen (ze heeft een burn-out!). Het gaat namelijk veel te vaak om vrouwen tussen de 40-60 die een baan hebben, én kinderen thuis, én de zorg voor hun ouders regelen, én die meedoen in het Nederlandse ‘idee’ dat de vrouw meer zorgtaken en huishoudelijke taken heeft dan haar partner… Dat is best veel als je dit allemaal leest, toch? Als je als vrouw met al deze zaken en taken niet weet hoe je hormonen veranderen, dan kan de overgang soms nét die druppel zijn.

De overgang is niks anders dan een levensfase 

Dus heb jij last van de overgang? Je bent niet gek en je bent niet de enige! Weg met het taboe op de overgang, niks geen ‘O-woord’. De overgang is niks anders dan een levensfase. Het is handig om te weten hoe dat dan werkt in je lichaam. Stef is verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de overgang en weet dus alles van hormonen.

Neem de regie weer over van je hormonen.

 

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?