Halla Tómasdóttir: “Het is tijd voor vrouwen om zich kandidaat te stellen.”

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: < 1 minuut

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK:

– TEDxTalk van Halla Tómasdóttir, een zakenvrouw en spreker uit IJsland.
– Halla Tómasdóttir kreeg naamsbekendheid toen ze zich in 2016 kandidaat stelde voor de IJslandse presidentsverkiezingen. Ze behaalde met 27,9% van de stemmen de tweede plaats.

Waarom vinden wij deze TEDxTalk zo inspirerend?

Halla verraste de mensen om haar heen toen ze voor het presidentschap ging. In deze Talk vertelt zij haar verhaal. Ze legt uit hoe ze de media bias heeft overwonnen, de zogenoemde selectie die journalisten en andere nieuwsproducenten maken over welke verhalen worden verteld en op welke manier. Ook beschrijft ze hoe ze de toon van het politieke debat heeft veranderd. Met haar verhaal hoopt ze een inspiratie te zijn voor anderen. Ze vindt het belangrijk dat vrouwen aan de top komen. “What we see, we can be,” quote ze.

JUST WATCH
It’s time for women to run for office

Alsof een vriendin een verhaal aan je vertelt: met gezelligheid en humor brengt Halla haar verhaal over. Eigen ervaringen maken deze Talk tot een interessant en inspirerend geheel. Wat ons betreft weer een must-watch! Verruim je referentiekader en laat je inspiratie stromen.

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?