Blog van een van onze leden

Haal niet alles uit het leven

Wat?!! Dat was mijn eerste reactie toen ik opmerking hoorde "Haal niet alles uit het leven". Ik voelde mijn nekharen al opveren en mijn spierspanning toenemen. Ik zat eigenlijk al bijna op het puntje van mijn stoel om in de aanval te gaan.

Leestijd: < 1 minuut

Al jarenlang riep juist dat ik vrouwen stimuleer om alles uit hun leven te halen. Dat was misschien wel de voornaamste reden waarom ik mijn vak ben gaan uitoefenen. Vooral door een burn-out zag ik zoveel vrouwen niet al hun kwaliteiten benutten en dus dat ze niet konden genieten van het leven.

Gelukkig kon ik mezelf nog net inhouden want er kwam een ‘maar’. En die ‘maar’ maakte dat ik weer al mijn spieren voelde ontspannen en terugzakte in mijn stoel. Ineens merkte ik dat ik zelfs mijn kaken had aangespannen en met wat bewegingen voelde ik ook daar de rust weer toenemen.

“Haal niet alles uit het leven maar geniet van wat erin zit.”

Daar kon ik me absoluut in vinden, want veel van die gedreven vrouwen die een burn-out krijgen vergeten dat: Genieten.

Gewoon Genieten. Genieten van wat er wel is. Genieten van even niets. Genieten van zijn. Genieten van de zon. Genieten van de kinderen. Genieten van het werk. Genieten van nietsdoen. Er is zoveel om van te genieten. Kun jij er een paar benoemen?

Laat mij jou uitdagen om even 5 minuten tijd voor jezelf te nemen. Pak pen en papier. Zet de timer op 5 minuten. En schrijf alles op waar je eigenlijk meer tijd voor kan nemen om van te genieten. Denk er niet over na, want dat stopt altijd de flow van al die dingen die je eigenlijk allang weet, voelt en ervaart. Zet je pen op papier en begin met schrijven. Het komt altijd wat langzaam op gang, maar als je eenmaal begint dan kom je waarschijnlijk tijd te kort!

En? Voel jij ook die glimlach om je mond krullen?! Tip: Doe dit vaker. Dat genieten! Maakt het leven een stuk leuker!

Bianca Meijsen
Bianca Meijsenhttps://feemonline.nl/bianca-meijsen/
Bianca Meijsen is oprichter en eigenaar van Expect a Miracle Training & Co met als missie om de beste versie van jezelf te zijn en je geld te verdienen met je eigen passie vanuit verbinding met jezelf. Werkzaam als Trainer, Coach en Auteur.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in