Kennisartikel van een verschilmaker

Hypnotherapeut: ‘Haal niet alles uit het leven.’

Wat?!! Dat was mijn eerste reactie toen ik opmerking hoorde "Haal niet alles uit het leven". Ik voelde mijn nekharen al opveren en mijn spierspanning toenemen. Ik zat eigenlijk al bijna op het puntje van mijn stoel om in de aanval te gaan.

Leestijd: 2 minuten

Al jarenlang riep dat ik mensen stimuleer om alles uit hun leven te halen. Dat was misschien wel de voornaamste reden waarom ik mijn vak ben gaan uitoefenen. Vooral door een burn-out zag ik zoveel mensen niet al hun kwaliteiten benutten en dus dat ze niet konden genieten van het leven.

Gelukkig kon ik mezelf nog net inhouden want er kwam een ‘maar’. En die ‘maar’ maakte dat ik weer al mijn spieren voelde ontspannen en terugzakte in mijn stoel. Ineens merkte ik dat ik zelfs mijn kaken had aangespannen en met wat bewegingen voelde ik ook daar de rust weer toenemen.

“Haal niet alles uit het leven maar geniet van wat erin zit.”

Daar kon ik me absoluut in vinden, want veel van die gedreven vrouwen die een burn-out krijgen vergeten dat: Genieten.

Gewoon Genieten. Genieten van wat er wel is. Genieten van even niets. Genieten van zijn. Genieten van de zon. Genieten van de kinderen. Genieten van het werk. Genieten van nietsdoen. Er is zoveel om van te genieten. Kun jij er een paar benoemen?

Laat mij jou uitdagen om even 5 minuten tijd voor jezelf te nemen. Pak pen en papier. Zet de timer op 5 minuten. En schrijf alles op waar je eigenlijk meer tijd voor kan nemen om van te genieten. Denk er niet over na, want dat stopt altijd de flow van al die dingen die je eigenlijk allang weet, voelt en ervaart. Zet je pen op papier en begin met schrijven. Het komt altijd wat langzaam op gang, maar als je eenmaal begint dan kom je waarschijnlijk tijd te kort!

En? Voel jij ook die glimlach om je mond krullen?! Tip: Doe dit vaker. Dat genieten! Maakt het leven een stuk leuker! Dit draagt bij aan jouw geluk en zingeving.

foto haal niet alles uit het leven: door Mantinov via Canva
foto haal niet alles uit het leven: door Mantinov via Canva
Bianca Meijsen
Bianca Meijsenhttp://feemonline.nl/bianca-meijsen/
Bianca Meijsen is oprichter en eigenaar van Expect a Miracle Training & Co met als missie om de beste versie van jezelf te zijn en je geld te verdienen met je eigen passie vanuit verbinding met jezelf. Werkzaam als Trainer, Coach en Auteur.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, gedrag en leiderschap. Zij begeleiden jou bij het leiden van je eigen, echte leven zodat je werkt en leeft op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

Meer van deze Verschilmaker

Verhalen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in