Boekbespreking

Grip op je business vanuit een nieuw perspectief

Leestijd: 3 minuten

Ha FEEM Powervrouw, vanuit een heel nieuw perspectief kijken naar je uiterlijke presentatie, wat zou er dan veranderen voor je?

Zou je meer ‘gezien’ worden als ondernemer? Zou je meer impact en invloed hebben?

Meer werk maken van je uiterlijke presentatie en jezelf bewuster kleden voordat je aan het werk gaat, levert je zoveel meer werkenergie op. Daarnaast geeft het ook een boost aan je zelfvertrouwen, want wat kunnen wij vrouwen onzeker zijn en twijfelen over onze uiterlijke presentatie en geschikte outfits.

Maar wat straalt het een ongelooflijke kracht uit als je kiest voor het nieuwe perspectief.
Hoe komt dat nu, zul je je afvragen?

Laat je talenten en kwaliteiten zien in je outfit

Door te kiezen wat bij je persoonlijkheid past, versterk je je authenticiteit. En nee, nu niet denken… ‘precies, ze nemen me maar zoals ik ben’. Nee, ik bedoel bewust je talenten en kwaliteiten laten zien in je outfits. Kiezen voor kleuren en een stijl die bij je past, waardoor je er fris, sprankelend en mooi uitziet. Kiezen voor vormen, stoffen en soms zelfs prints die bij je passen en die ook weer je persoonlijkheid uitdragen.

En zo til je je uiterlijke presentatie naar de next level en onderscheid je je! Je durft uit te dragen wie je bent en te gaan staan voor je bedrijf. Professioneel en met zelfvertrouwen.
Laat vandaag zien wat je morgen wilt bereiken!

Wees uniek

Diversiteit is het thema! Je mag je nog veel meer uniek en uitgesproken presenteren. In een stijl helemaal passend bij wie jij bent als persoon, wie je bent als ondernemer en wat je wilt uitdragen met je bedrijf. En denk je soms, ben ik niet te overdressed? Neem dan maar van mij aan dat dit nog lang niet het geval is 😉.

Wat je bereikt met het nieuwe perspectief is:

  1. Kijken naar de mode en je afvragen of het geschikt is voor jou. Je neemt de mode niet meer klakkeloos over. Dus ook niet de set van een paspop of verkoopster willen kopiëren. Negen van de tien keer is het niet jouw stijl en is het dus weer een miskoop. Dit nieuwe perspectief bespaart je veel geld en overvolle kasten.
  2. Bepalen met welke ondernemerskwaliteiten je naar buiten toe wilt treden. Die kwaliteiten en talenten vertaal je vervolgens in je kleding. Wat ik veel zie is dat vrouwen zich te informeel kleden. Het beeld wat je uitzendt is heel toegankelijk en vaak heel sociaal. In privé prima, in zakelijke setting werkt het tegen je. Probeer maar eens met een zwierige bloemetjesjurk een goede prijs te vragen in onderhandelingen.
  3. Je persoonlijkheid en lichaam nog veel krachtiger vormgeven. Ook en juist boven de 45+. Dus kiezen voor specifieke kledingmodellen en een kledingstijl die jou perfect staan. Je raakt niet meer overspoelt door al de nieuwe trends, kleuren en stijlen. Je hebt focus, je scant merken en weet wat bij je past. Dit nieuwe perspectief bespaart je veel tijd! En je mag nog steeds gezien worden!
  4. De regie hebben over je eigen presentatie. Goed bedoelde adviezen van familie, vrienden en verkoopsters naast je neer leggen. Omdat je weet waar je naar toe werkt met je bedrijf en weet wat je zoekt, kun je veel stelliger de juiste keuzes maken. Dit zorgt ervoor dat je daadwerkelijk op jouw manier doorgroeit naar jouw next level.
  5. Ervoor zorgen dat je je deskundigheid/expertise/vakkennis (you name it!) goed verpakt. Ik hoor regelmatig vrouwelijke ondernemers zeggen: het gaat toch om de inhoud? Natuurlijk gaat het over de inhoud, JIJ bent dé expert in jouw vakgebied. Maar als je dat vervolgens niet vertaalt aan de buitenkant sta je wel met 5-0 achter. Ons brein oordeelt namelijk altijd! Of je nu wilt of niet, dat kunnen we niet uitzetten. Het is een oerinstinct. We scannen namelijk in het contact direct of we veilig zijn. Als dat niet zo voelt, omdat er disbalans is in de uitstraling, gaan we vechten of vluchten en dat kost heel veel energie. Terwijl we juist zo graag onze klanten helpen.

Beweeg dus vanaf nu volgens het nieuwe perspectief, zodat je je impact en invloed vergroot en het zakelijke succes naar je toehaalt. In privé ga je gewoon lekker je eigen gang 😉.

Op jouw next level in zichtbaarheid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?