Boekbespreking

Google versus het Veld

Leestijd: 2 minuten

Weet je trouwens dat er ook een ander soort ‘Google’ bestaat? Misschien is voor die andere variant, het begrip zoekmachine niet helemaal de juiste omschrijving, maar dat laat ik graag aan jou over.

Waar ik veelvuldig gebruik van maak is het kosmische internet, de Cloud. Ook wel Akasha of het Veld genoemd. Het Veld is een begrip dat ook de wetenschap wel gebruikt. Om volledig te zijn ‘het Veld van alle mogelijkheden’. Een bijzondere helpdesk, eindeloze bibliotheek waar je uit kunt putten.

Mozart putte daar uit. Hij vertelde dat hij innerlijk prachtige muziek hoorde. Die tonen ving hij op, hij schreef de noten uit om daarna de werken uit te laten uitvoeren door instrumentalisten en zangers om zo het publiek te bekoren. Na honderden jaren genieten we nog steeds van zijn meesterlijke werken. Hij ontving inspiratie, maakte er dankbaar gebruik van en gaf het door. De essentie van zijn werk …. werkt nog steeds.

Je hoeft geen Mozart of Einstein te zijn om te putten uit dit Veld. Het is ook voor jou en mij gewoon beschikbaar wanneer we ons verbinden met de bron, het al wat is. ‘Inspiratie’ zo zingt Mathilde Santing, is ‘adem van de geest’.

foto 'het Veld' een plek voor inspiratie: door DianaHirsch via Canva
foto ‘het Veld’ een plek voor inspiratie: door DianaHirsch via Canva

Onderweg naar een nieuwe tijd van leven en werken is het wat mij betreft ontzettend essentieel dat we ons laten ‘beademen’. Hoe? Door stil te worden, meer tot onszelf te komen, de natuur als voorbeeld te nemen. Op die momenten wordt er vanuit het Veld met zaadjes gestrooid. Zaadjes die jij inspiratie noemt, jouw weten, of ingevingen in alle soorten en maten.

Gebruik die mogelijkheden en laat je inspireren! Die zaadjes bevatten namelijk de mooiste mogelijkheden. Hebben ontzettend veel potentieel om uit te groeien tot….. Meer dan een mens zich ooit kan bedenken of op eigen gezag kan maken.

Jij bent daar het levende bewijs van, kijk maar eens wat voortgekomen is uit die ene eicel en dat ene zaadje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?