Blog van een van onze leden

Google versus het Veld

Geen dag gaat voorbij of we raadplegen Google, soms eindeloos veel keren op een dag. Het blijkt een onmisbare hulp te zijn om toegang te krijgen tot wat we snel nodig hebben, even willen weten. Een zoekmachine met eindeloos veel mogelijkheden.

Leestijd: 2 minuten

Weet je trouwens dat er ook een ander soort ‘Google’ bestaat? Misschien is voor die andere variant, het begrip zoekmachine niet helemaal de juiste omschrijving, maar dat laat ik graag aan jou over.

Waar ik veelvuldig gebruik van maak is het kosmische internet, de Cloud. Ook wel Akasha of het Veld genoemd. Het Veld is een begrip dat ook de wetenschap wel gebruikt. Om volledig te zijn ‘het Veld van alle mogelijkheden’. Een bijzondere helpdesk, eindeloze bibliotheek waar je uit kunt putten.

Mozart putte daar uit. Hij vertelde dat hij innerlijk prachtige muziek hoorde. Die tonen ving hij op, hij schreef de noten uit om daarna de werken uit te laten uitvoeren door instrumentalisten en zangers om zo het publiek te bekoren. Na honderden jaren genieten we nog steeds van zijn meesterlijke werken. Hij ontving inspiratie, maakte er dankbaar gebruik van en gaf het door. De essentie van zijn werk …. werkt nog steeds.

Je hoeft geen Mozart of Einstein te zijn om te putten uit dit Veld. Het is ook voor jou en mij gewoon beschikbaar wanneer we ons verbinden met de bron, het al wat is. ‘Inspiratie’ zo zingt Mathilde Santing, is ‘adem van de geest’.

Onderweg naar een nieuwe tijd van leven en werken is het wat mij betreft ontzettend essentieel dat we ons laten ‘beademen’. Hoe? Door stil te worden, meer tot onszelf te komen, de natuur als voorbeeld te nemen. Op die momenten wordt er vanuit het Veld met zaadjes gestrooid. Zaadjes die jij inspiratie noemt, jouw weten, of ingevingen in alle soorten en maten.

Gebruik die mogelijkheden en laat je inspireren! Die zaadjes bevatten namelijk de mooiste mogelijkheden. Hebben ontzettend veel potentieel om uit te groeien tot….. Meer dan een mens zich ooit kan bedenken of op eigen gezag kan maken.

Jij bent daar het levende bewijs van, kijk maar eens wat voortgekomen is uit die ene eicel en dat ene zaadje.

Lia Koek
Lia Koekhttps://feemonline.nl/lia_koek/
Lia is een inspirerend mens die werkt als blik- opener. Vanuit haar helder weten en krachtige verbinding met boven is zij in staat om je op eenvoudige, inspirerende wijze te begeleiden naar de kern van jou of van jouw zaak. Zij brengt je terug naar de kern, waar alle mogelijkheden aanwezig zijn om het leven te leiden waarvoor je geboren bent.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in