Goede voorbereiding is het halve werk

Als camera journalist Olga Verheijden langs komt met haar camera, moet je je verhaal eigenlijk binnen drie minuten kunnen vertellen. Kort en bondig, daar houden journalisten van.

Onze samenwerkingspartner: Janneke van Heugten

In deze rubriek delen vrouwelijke experts uit het netwerk van Janneke van Heugten elke week hun beste media- en zichtbaarheidstips. Janneke is oprichter en eigenaar van het platform Vaker In De Media (VIDM). Zij wil dat de experts in de media een afspiegeling vormen van de Nederlandse maatschappij. Hoe kom jij aan tafel om geïnterviewd te worden over je expertise? En: als je daar eenmaal zit waar moet je dan rekening mee houden media-wise? Check de tips!

Janneke van Heugten_FEEM
Leestijd: < 1 minuut

Olga zegt dat het voorbereiden van een interview key is. Ze legt uit: “Journalisten willen dat iedereen jouw verhaal kan begrijpen en daarvoor is het nodig dat je niet te veel in details treedt. Wanneer je graag jouw boodschap deelt, kun je al snel enthousiast worden en te veel willen vertellen. Dit is niet interessant voor de media. Zorg ervoor dat je een simpel verhaal in je hoofd hebt zitten en dit oefent met iemand anders of met jezelf!”

Daarnaast heeft ze nog een andere tip. Check it out:

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem wekelijks in je mail?