De huidige situatie
Bianca: “Er is iets waar ik mezelf overheen probeer te zetten door het ‘gewoon’ te doen: vloggen. Mezelf laten zien. En dan niet als expert, trainer of therapeut, maar als ik. Er ontstaat een gêne wanneer ik een video opneem als er anderen in de buurt zijn. En buiten voelt helemaal als een no go. Daarnaast weet ik niet precies wat ik moet vertellen. Ik snap dat het voor mijn potentiële klanten veel waard is, maar ik vind het zelf niet zo vanzelfsprekend.”
“Tja, het niet doen was een vlucht. Of eraan beginnen en dan niet delen. Of bedenken en niets doen met wat ik heb bedacht. Of het één keer doen en dan weer stoppen. Allerlei redenen vinden zoals; het kost te veel tijd, ik heb helemaal geen zin om de hele tijd over mezelf te vertellen, ik weet niet wat ik dan wil vertellen, het moet wel goed zijn en/of van waarde, als ik er aan begin moet ik wel consistent en consequent zijn, etc.”
Er ontstaat gêne wanneer ik mezelf laat zien door te vloggen.
“Ik ervaar angst, gêne, ongemak, een brok in mijn keel, verdriet, neiging tot wegvluchten, irritatie (‘dat moet ik toch ook gewoon kunnen’). Ik heb mezelf een handvat gegeven door te gaan vertellen over wat ik in mijn dagboeken geschreven heb over mijn burn-out en het herstel daarvan. Ik merk dat ik het rete-spannend vind, omdat ik oprecht niet weet hoe dit tot een samenhangend verhaal te maken en tegelijkertijd mezelf de ruimte te geven om het dan maar niet samenhangend te maken. Dat is een burn-out ook niet. En toch vind ik daar duidelijk iets van. Pfff….”
De visie van Vera
Reflectie van Bianca
“Door mezelf even over de drempel te helpen en het benoemen van de gêne en verdriet dat ik het niet doe/durf, vlog ik nu met veel plezier vrijwel dagelijks op Instagram. Het geeft me onwijs veel inzichten en ik merk ook dat het nu al helpt bij de connecties en contacten die er al zijn. De connectie met mijn doelgroep en de interactie die er door ontstaat is zo waardevol! Ben zo blij dat ik mijn gevoel hierin gevolgd heb, zelfs al vond ik het spannend.”
Ik ben blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd. Zelfs al vond ik het spannend.
“De info die Vera geeft is voor mij niet 100% herkenbaar op mijn situatie en gevoel. Ik merk dat het niet echt binnenkwam. Wellicht helpt het om het filmpje nog eens te bekijken. Het filmpje werd voor mij wél herkenbaar en waardevol op het eind, toen er gerefereerd werd aan dat het ook kan op basis van een uitnodiging en dan ineens veel klanten krijgen na een lezing. Nu zit ik niet per se te wachten op veel één op één klanten, maar dat ‘reageren op uitnodiging’ resoneert bij mij.”