Vloggen, ik moet dat toch ook gewoon kunnen zonder angst en gêne?

Bianca is coach en richt zich op burn-out problemen. Ze heeft als motto: Leef vanuit je hart, met meer balans en rust in je hoofd.

The real deal

Vera Helleman is emotie-expert en beantwoordt in deze rubriek lezersvragen. The Real Deal is de meest kwetsbare rubriek van het magazine. En daardoor misschien ook wel de meest krachtige. De lezers die hieraan meewerken hebben lef. Ze durven ons een inkijkje te geven in persoonlijke gedachten en gevoelens. Daar hebben we veel respect voor. Zij snappen dat luisteren naar je gevoelens en emoties een continu proces is wat bij iedereen speelt. We hopen dat hun worsteling herkenning geeft aan anderen en dat het laat zien: 'You're not alone'. Tegelijk willen we hiermee een lans breken voor meer openheid van gedachten, gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. Bij iedereen. Dat maakt ons juist compleet. 

 

Leestijd: 2 minuten

De huidige situatie

Bianca: “Er is iets waar ik mezelf overheen probeer te zetten door het ‘gewoon’ te doen: vloggen. Mezelf laten zien. En dan niet als expert, trainer of therapeut, maar als ik. Er ontstaat een gêne wanneer ik een video opneem als er anderen in de buurt zijn. En buiten voelt helemaal als een no go. Daarnaast weet ik niet precies wat ik moet vertellen. Ik snap dat het voor mijn potentiële klanten veel waard is, maar ik vind het zelf niet zo vanzelfsprekend.”

“Tja, het niet doen was een vlucht. Of eraan beginnen en dan niet delen. Of bedenken en niets doen met wat ik heb bedacht. Of het één keer doen en dan weer stoppen. Allerlei redenen vinden zoals; het kost te veel tijd, ik heb helemaal geen zin om de hele tijd over mezelf te vertellen, ik weet niet wat ik dan wil vertellen, het moet wel goed zijn en/of van waarde, als ik er aan begin moet ik wel consistent en consequent zijn, etc.”

Er ontstaat gêne wanneer ik mezelf laat zien door te vloggen.

“Ik ervaar angst, gêne, ongemak, een brok in mijn keel, verdriet, neiging tot wegvluchten, irritatie (‘dat moet ik toch ook gewoon kunnen’). Ik heb mezelf een handvat gegeven door te gaan vertellen over wat ik in mijn dagboeken geschreven heb over mijn burn-out en het herstel daarvan. Ik merk dat ik het rete-spannend vind, omdat ik oprecht niet weet hoe dit tot een samenhangend verhaal te maken en tegelijkertijd mezelf de ruimte te geven om het dan maar niet samenhangend te maken. Dat is een burn-out ook niet. En toch vind ik daar duidelijk iets van. Pfff….”

De visie van Vera

 

Reflectie van Bianca

“Door mezelf even over de drempel te helpen en het benoemen van de gêne en verdriet dat ik het niet doe/durf, vlog ik nu met veel plezier vrijwel dagelijks op Instagram. Het geeft me onwijs veel inzichten en ik merk ook dat het nu al helpt bij de connecties en contacten die er al zijn. De connectie met mijn doelgroep en de interactie die er door ontstaat is zo waardevol! Ben zo blij dat ik mijn gevoel hierin gevolgd heb, zelfs al vond ik het spannend.”

Ik ben blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd. Zelfs al vond ik het spannend.

“De info die Vera geeft is voor mij niet 100% herkenbaar op mijn situatie en gevoel. Ik merk dat het niet echt binnenkwam. Wellicht helpt het om het filmpje nog eens te bekijken. Het filmpje werd voor mij wél herkenbaar en waardevol op het eind, toen er gerefereerd werd aan dat het ook kan op basis van een uitnodiging en dan ineens veel klanten krijgen na een lezing. Nu zit ik niet per se te wachten op veel één op één klanten, maar dat ‘reageren op uitnodiging’ resoneert bij mij.”

Ook boeiend

Onze expert: Vera Helleman

Vera Helleman is oprichter van het Emotie Expertise Centrum, haar boeken over emoties zijn inmiddels duizenden keren verkocht en speciaal voor deze rubriek beantwoordt ze twee keer per maand een lezersvraag. Luisteren naar je gevoel en je emoties maakt je sterk. Het is een kompas om steeds beter te weten te komen: wie ben ik nu eigenlijk en wat wil ik? Vera duikt in die emotie, geeft helderheid op wat er speelt en geeft haar kijk op de situatie. 

Ook in deze rubriek?

Wil jij ook graag het advies van Vera op iets waar jij mee zit rondom je bedrijf of werk/privé-balans? Stuur dan even een mail naar redactie@feemonline.nl

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Praat mee over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

het beste van feem elke week in je mail?