FEEM Reflectie: over de stijging én de daling. Hoe kan dat en wat doe ik anders dan voorheen?

FEEM Reflectie

Ondernemen van binnen naar buiten. Vanuit contact met jezelf. Vanuit een balans tussen feminiene en masculiene waarden. Of hoe je het ook wil noemen... Het is een ontdekkingsreis. Vanuit FEEM Magazine gaan we samen op die reis. Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe denken verschillende mensen hierover? Wat zijn de uitdagingen die je kunt verwachten? Waar lopen andere mensen tegenaan? Er is genoeg te ontdekken! Samen gaan we op die ontdekkingstocht. En die reis gaat snel. FEEM groeit snel. Steeds meer mensen sluiten zich aan bij deze beweging. Dus ook qua ondernemerschap is het een bijzondere reis. Eén keer per maand deelt onze oprichter haar inzichten en leermomenten met je. 

Leestijd: 4 minuten

Het idee is om vanaf nu elke maand even een update te geven. Wat gaat er goed, wat gaat er niet goed? Over het maken van deze eerste update heb ik heel lang gedaan.

In FEEM Magazine komt elke dag minimaal één nieuw artikel online. Deze stond ingepland voor afgelopen zondag.

Dat heb ik dus niet gehaald.

Het had wel gekund, maar dan was het heel erg ‘bedacht’. En dat wil ik niet.

Ik wil niet dat het uit mijn hoofd komt. Ik wil dat het uit mijn hart komt. Dus als dat betekent dat ik de ‘deadline’ mis; so be it. Een paar dagen later is ook oké.

Op een gegeven moment merkte ik dat is vast zat door de gedachte; wanneer is dit waardevol voor anderen? Is dit wel inspirerend? Er is zoveel te delen; wat kies ik? En ook: dit is toch niet boeiend?

haha. Heel fascinerend om naar te kijken, naar die gedachten.

Dus. Ik mocht weer even back to basic.

Uit mijn hoofd, naar mijn hart.

Niet bezig zijn met ‘buiten’ (wat willen mensen horen), maar naar ‘binnen’ (wat komt er vanzelf).

Het doel is niet ‘anderen inspireren’. Al benoem ik dat nog wel zo in de podcast. Maar de nuance ligt anders.

Iedereen heeft eigen talenten. Ik geloof dat deze naar buiten komen wanneer je zoveel mogelijk met jezelf in contact staat. Niet met je ‘ego-zelf’, maar met de laag die daaronder ligt.

Mijn talent ligt bij communicatie. Ik ben altijd heel goed geweest in naar de kern gaan en die boodschap vervolgens omzetten in woord en beeld. Daar ligt mijn kracht.

Dat heb ik 15 jaar voor anderen gedaan, als communicatie-adviseur en videoproducent.

Waar anderen het lastig vonden om bij zichzelf die kern te pakken te krijgen, kon ik met de juiste vragen en heel alert zijn op wat ik bij de ander zag gebeuren het wel voor elkaar krijgen. Echt luisteren, steeds een laagje verder komen en dat vervolgens onder woorden brengen. Ieder zijn eigen talent.

Ik doe dat nu nog steeds. Alleen in een andere vorm dan voorheen. Het grote verschil met mijn vorige bedrijven is dat ik het nu alleen nog maar doe voor dit platform én met mensen die mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei delen.

En dus soms ook mijn eigen boodschap. Naar mijn eigen kern en die die onder woorden brengen.

I love it. Dan ben ik in mijn element. 

Soms lijk ik te vergeten dat daar mijn ‘super power’ ligt en ga ik toch teveel nadenken over wat ik zal delen.

Maar zodra ik dat los kan laten, zak ik naar die kern en hoef ik alleen maar woorden te geven aan wat er naar boven komt.

En dit gaat dus niet om ‘anderen willen inspireren’. Dat voelt zelfs nog een beetje geforceerd.

Dit gaat om contact maken met mijn eigen kern, met mijn eigen talent en dat naar buiten brengen. Voor de een ligt dat bij uitblinken in sport, een ander heeft analytisch talent, weer een ander is muzikaal. Bij mij ligt dat toevallig op woord en beeld.

Het is niet toevallig dat FEEM Magazine is ontstaan.

Wat ik dus wil zeggen:

Anderen inspireren kan een gevolg zijn van het uiten van je talent.

We hoeven alleen maar te doen waar we goed in zijn.

In ons eigen element te blijven.

Dat is wat anderen inspireert.

Ik moet nu denken aan een quote van Howard Thurman (theoloog en filosoof):

‘Vraag je niet af wat de wereld nodig heeft, vraag je af wat jou tot leven brengt, en ga dat doen, want wat de wereld nodig heeft zijn mensen die tot leven zijn gekomen.’

Dus. Op een gegeven moment kon ik gewoon weer ‘zakken’ in mezelf. Uit mijn hoofd. Uit het idee dat ik perse waardevolle dingen moest zeggen.

En naar mezelf. Die plek waar ik me echt ‘levend’ voel, waar ik in mijn element ben.

Ik heb al mijn aantekeningen aan de kant geschoven.
Ik heb op ‘rec’ geduwd en dit is het resultaat.
Ik mag vertrouwen om mijn talent.

En denk ik achteraf ‘Is dit wel waardevol?’

Ja, 100%. Dat denk ik inderdaad. Of eigenlijk zou ik willen zeggen; dat zijn de (niet mijn) gedachten inderdaad.

Maar dat is juist het mooie: dat verschil te zien.

Het verschil tussen ons ‘denken’ en ons ‘zijn’.

Het contact met je oorspronkelijke ‘zijn’ is écht, authentiek, dat klopt. Dat is altijd oké. Vanuit die plek heb ik de podcast opgenomen.

Daarna gaat het denken weer ‘aan’. Mijn aangeleerde patronen. Mijn aangeleerde zelfbeeld. Mijn aangeleerde denkstijl. Aangeleerd door mijn ouders, leraren en andere mensen om me geen. Wat hoort. Wat niet hoort. Kortom; dat is niet wie ik werkelijk ben, het is aangeleerd. En dat ‘ik-beeld’ mag denken wat ‘ie denkt. Dat houd ik toch niet tegen. Dat gaat – bij iedereen – compleet automatisch.

Ik hoor de gedachte ‘wat heeft iemand hier nu aan’ en neem ‘m niet te serieus. Het is grappig, schattig en fascinerend dat deze gedachte opkomt.

Het is oké. Laat maar even.

Maar ik identificeer me er niet mee. Ik weet dat dat niet ‘echt’ is. Het is een illusie.

Dus.

De podcast gaat online. En jij kunt ‘m nu luisteren.

In de podcast noem ik nog wel dat ‘anderen inspireren’ belangrijk is voor FEEM. Juist door dat zo uit te spreken, voelde ik naderhand; die nuance ligt toch nog net wat anders. Dat heb je hierboven gelezen. Dat is juist zo mooi aan het proces. Door in actie te komen, kom je vooruit. Door mijn ideeën uit te spreken en te delen, worden ze helderder. Dat is een continu proces.

Nou. Ga maar gewoon luisteren. In de podcast wordt nog duidelijker wat ik hiermee bedoel.

In deze aflevering hoor je: 
– Hoe kom je steeds weer terug in flow ipv geforceerd werken?
– Cijfers over FEEM Magazine; hoeveel lezers zijn er op dit moment?
– Cijfers over FEEM Community; hoeveel leden zijn er nu. Ik praat je bij over de stijging én de daling!
– De afgelopen maanden kwam ik erachter dat een community alleen werkt als….. Dat hoor je in de podcast!
– Waarom is het belangrijk om het verschil te kunnen voelen tussen actie vanuit neediness en eagerness?
– Waarom lukt het soms niet om helder te verwoorden wat je aanbod is en voor wie dat het meest geschikt is (en waarom ik denk dat heel veel ondernemers hier tegenaan lopen)

Veel luisterplezier. (Enne… een reactie achterlaten is altijd fijn. Laat me weten of het waardevol was voor je. Of helemaal niet… ook goed om te horen!)

ps. Voordat FEEM Magazine bestond maakte ik deze podcast al. Vorig jaar ben ik daarmee gestopt, omdat het niet meer klopte. Dit is weer de eerste nieuwe aflevering. Alle oude afleveringen laat ik staan, ook al heb ik die dus niet opgenomen voor FEEM Magazine.

 

 

 

 

 

Luister op de plek waar jij wilt:

Via SoundCloud:

Via Spotify:

Via iTunes:

 

 

it's a movement

join us!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Zie je overal de cijfers 11 11? Dit betekent het!

De betekenis van het getal 11 11 in numerologie Het getal 11 11 heeft in de numerologie een bijzondere betekenis. Het wordt beschouwd als een...

Hoe je dromen waarmaakt

Barack Obama antwoordde dat dit deels te maken had met het vasthouden aan het toekomstperspectief, de lange termijn dus en niet de korte termijn....

Femininiteit: meer waardering cruciaal.

Meer waardering voor femininiteit is cruciaal voor een evenwichtigere wereld In dit artikel onderzoek ik: ~ Meer waardering voor femininiteit blijkt cruciaal te zijn voor een...

De comfortzone van je bucketlist

Voordeel is dat we zullen genieten van dingen die we tot een jaar geleden ‘gewoon’ vonden en voor lief namen. Wat dacht je van...

Een gelijkwaardige uitwisseling zorgt voor een gezonde relatie

Moneymindset, geldgevoel, geef het beestje maar een naam. Waar het op neer komt is dat zolang geld voor jou een nare bijsmaak heeft, het...

Dorien volgde een Creatrix-traject. “Je voelt je bijna lullig, want wát een hoop shit heb ik”

DE METHODE VAN DEZE WEEK: Creatrix Het is een methodiek, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Creatrix haalt overtuigingen die in je (onderbewuste) systeem zitten weg. Je...

Energetische reading: kijken naar je energie.

DE VORM VAN DEZE WEEK: Energetische Businessreading Bij een energetische (business)reading wordt gekeken naar de energie van jou en je bedrijf. iedereen die dit kan,...

Omgaan met tegenslag. Esmeralda weet niet beter.

Van jongs af aan is Esmeralda Kleinreesink ondernemend ingesteld. Op haar zeventiende begint ze bij defensie, waar ze opklimt tot luitenant-kolonel bij de Luchtmacht....

Van ongepland zwanger naar doula: “Zij gaf me de richting die ik zocht”

Bewust leven speelde altijd al een grote rol in het leven van Elvira Broersma. De switch die ze drie jaar geleden maakte van haar...

Dit vroef om lef: ‘Ik dacht: het wordt nooit meer wat’

Jeannette Welp, spreker en musicus, trok zalen van honderden mensen met haar muzikale keynote toen corona ons land bereikte. Al haar sprekersklussen werden opeens...

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?