Boekbespreking

Een verhuld advies

Leestijd: 2 minuten

En stiekem denk ik dan dat ik toch maar een advies moet geven. Want ik heb ervaring, dus ook adviezen. Toch?

Maar nee, ik laat me niet verleiden om het zoveelste advies de wereld in werpen. Want wat ik te zeggen heb, het advies dat ik zou hebben, zegt vooral veel over mij. Het zegt alles over mijn ervaringen en mijn overtuigingen. Mijn advies is wellicht niet eens een advies aan jou, omdat het niet matcht met jouw ervaringen, jouw overtuigingen en de vraagstukken die je mogelijk hebt.

Dus ik geef het advies aan mezelf, drie jaar terug, voordat ik mijn avontuur begon als zelfstandig ondernemer.

“Simone, ik wil je één wijze les meegeven, voordat je als ondernemer je eigen pad gaat lopen: “Zelfstandig zijn is niet hetzelfde als het alleen doen”.
Dat je als kleuter al je eigen gymtasje wilde inpakken was schattig. Dat je meerdere keren een moeilijk pad koos is dapper. Dat je voor jezelf en anderen kan zorgen is liefdevol. Dat alles siert je en is je kracht.
Maar zo af en toe mag je best de hulp van een ander inroepen. Zodat er even voor jou wordt gezorgd, met je mee wordt gedacht, dat je de juist evragen krijgt. Die hulp accepteren, of zelfs vragen, maakt je niet een minder krachtige vrouw. Nee, het maakt je juist een mooier en completer mens. Een mens, dat kwetsbaar is en het soms ook even niet weet of kan”.

Nu, in februari 2021, durf ik niet alleen hulp te accepteren maar zelfs te vragen. En nee, dat is niet makkelijk. Super ingewikkeld zelfs. Want mijn overtuiging dat ik het alleen moet kunnen raakt aan het idee dat ik alleen dan succesvol en sterk ben. Het idee dat ik juist sterk en succesvol ben als ik het samen met anderen beleef, is een nieuwe. Ik begin te wennen aan deze nieuwe overtuiging en ik bouw steeds meer bevestigende ervaring op dat het inderdaad klopt.

En ook is is dit geen gesprek, ik eindig toch met een vraag. Het antwoord is namelijk vooral voor jezelf belangrijk.

Welke overtuigingen heb jij die het je soms moeilijker maken dan nodig is?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?