Blog van een van onze leden

Een verhuld advies

Ik geloof dat adviseren niet altijd de beste manier is om een ander te helpen. Ik help de ander vaker door vragen te stellen waarin zij of hij uiteindelijk zichzelf adviseert. Nu is dit geen gesprek, maar een blog. Ik kan geen vragen stellen. Dus ik kan jou als lezer niet direct helpen jezelf te adviseren. Dus laat ik je inspireren of in ieder geval aanzetten tot gedachten, ideëeen of zelfs inzichten.

Leestijd: 2 minuten

En stiekem denk ik dan dat ik toch maar een advies moet geven. Want ik heb ervaring, dus ook adviezen. Toch?

Maar nee, ik laat me niet verleiden om het zoveelste advies de wereld in werpen. Want wat ik te zeggen heb, het advies dat ik zou hebben, zegt vooral veel over mij. Het zegt alles over mijn ervaringen en mijn overtuigingen. Mijn advies is wellicht niet eens een advies aan jou, omdat het niet matcht met jouw ervaringen, jouw overtuigingen en de vraagstukken die je mogelijk hebt.

Dus ik geef het advies aan mezelf, drie jaar terug, voordat ik mijn avontuur begon als zelfstandig ondernemer.

“Simone, ik wil je één wijze les meegeven, voordat je als ondernemer je eigen pad gaat lopen: “Zelfstandig zijn is niet hetzelfde als het alleen doen”.
Dat je als kleuter al je eigen gymtasje wilde inpakken was schattig. Dat je meerdere keren een moeilijk pad koos is dapper. Dat je voor jezelf en anderen kan zorgen is liefdevol. Dat alles siert je en is je kracht.
Maar zo af en toe mag je best de hulp van een ander inroepen. Zodat er even voor jou wordt gezorgd, met je mee wordt gedacht, dat je de juist evragen krijgt. Die hulp accepteren, of zelfs vragen, maakt je niet een minder krachtige vrouw. Nee, het maakt je juist een mooier en completer mens. Een mens, dat kwetsbaar is en het soms ook even niet weet of kan”.

Nu, in februari 2021, durf ik niet alleen hulp te accepteren maar zelfs te vragen. En nee, dat is niet makkelijk. Super ingewikkeld zelfs. Want mijn overtuiging dat ik het alleen moet kunnen raakt aan het idee dat ik alleen dan succesvol en sterk ben. Het idee dat ik juist sterk en succesvol ben als ik het samen met anderen beleef, is een nieuwe. Ik begin te wennen aan deze nieuwe overtuiging en ik bouw steeds meer bevestigende ervaring op dat het inderdaad klopt.

En ook is is dit geen gesprek, ik eindig toch met een vraag. Het antwoord is namelijk vooral voor jezelf belangrijk.

Welke overtuigingen heb jij die het je soms moeilijker maken dan nodig is?

Simone van Geelen
Simone van Geelenhttps://feemonline.nl/simone-van-geelen/
Simone werkt als (team)coach en trainer vanuit haar missie om verbinding te creëren. Zodat mensen kunnen ontwikkelen en groepen kunnen groeien. Dit doet zij met een energiek enthousiasme, een nieuwsgierige open houding en innerlijke rust.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in