Stop met klagen en los je probleem gewoon op!

drie in de pan

Wat ontstaat er wanneer we een stelling onderzoeken vanuit drie verschillende perspectieven? Drie in de pan dus. Onderaan de pagina kun jij ook mee discussiëren. Laten we onze visie versterken, ons referentiekader verruimen en onze inspiratie laten stromen. Praat je mee?

Ayca Szapora

Ayca Szapora is neurowetenschapper. Wat kan zij zeggen over deze stelling, gezien vanuit haar breinkennis? Ayca houdt ervan om zaken te nuanceren van verschillende kanten te bekijken, en tegelijk is ze heel duidelijk in haar visie.

Jan Geurtz

Jan Geurtz is spiritueel leraar. Met zijn boeken als 'Verslaafd aan de Liefde' heeft hij al veel mensen geholpen aan waardevolle inzichten. Hij bekijkt de stelling vanuit het Tibetaans Boeddhisme. Om exact te zijn: Dzogchen.

Bregje Bullens

Bregje Bullens is provocatief coach / trainer en een erkend opleider in het Provocatief Coachen. Haar missie: voorkomen dat de mensheid naar de kloten gaat. Met liefde, humor en een goede schop onder je reet geeft zij haar visie.

Leestijd: < 1 minuut

De stelling van deze keer: ‘Stop met klagen en los je probleem gewoon op!’

We hebben allemaal wel eens een baalmoment, baaldag of zelfs een baalweek. Je hebt veel ballen hoog te houden. En dan net nu loopt je website vast, zegt die ene klant de samenwerking op of heb je je planning weer eens niet op orde. Grrrrr. Maar is klagen dan echt de oplossing? Good vibes only, toch?

Je hoort ook wel eens: als je je probleem kunt oplossen, is het geen probleem. Dus los het gewoon op. Als je het niet kunt oplossen, is het dus ook geen probleem. Dan moet je het gewoon accepteren. Met andere woorden: niet klagen.

Hoe denkt ons panel daarover?


Bregje Bullens, provocatief coach / trainer

“Wat een flauwekul. Super schattig als mensen denken in kansen. Maar dat is ook wel een beetje zum kotsen.”

“Klagen is net als poepen. Soms moet het er gewoon uit.”


Ayca Szapora, neurowetenschapper

“Als je niet klaagt, houd je een scheve dynamiek in stand.”

“Degene die vindt dat jij klaagt, is degene die oordeelt.”

 


Jan Geurtz, spiritueel leraar

“Effe lekker kankeren en leeglopen.”

“Vanuit de spirituele visie kun je veel beter vriendelijk zijn voor jezelf.”

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Meepraten over dit onderwerp?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

het beste van feem wekelijks in je mail?