Visie

Hoe ik omging met een boze buurvrouw

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen weekend had ik een stevige discussie met mijn buurvrouw. Deze eindigde abrupt waarbij de buurvrouw boos wegliep. Er was vanaf dat moment geen mogelijkheid meer om het gesprek voor te zetten. En nu, een paar dagen later is er nog altijd een radio stilte. Daarbij beweerde zij dat ik iets had gezegd wat niet waar was (volgens mijn waarheid dan).

Het betrof een situatie die totaal onverwacht kwam voor mij. Een goede burenrelatie werd op dat moment ineens verbroken. Voor deze discussie hadden we een goed contact. We hielpen elkaar en stonden open voor elkaars mening en achtergrond. En nu was dat ineens klaar.

”De situatie kwam totaal onverwacht voor mij.”

Wat was er gebeurd? Waarom eindigde dit gesprek met ruzie? Wat had ik gezegd?
Allemaal vragen die zich richten op mijn gedachten en gedrag. En dat leverde een toename van spanning en agitatie op. Dit voelde ik in mijn lichaam. In eerste instantie merkte ik dit op en voedde het mijn onbegrip en boosheid naar de buurvrouw.

Een dag later fietste ik naar mijn werk. Ik fiets dan altijd door een mooi natuurgebied. Normaal gesproken heb ik een koptelefoon op met muziek. Om de een of andere reden voelde ik de behoefte om deze keer de muziek uit te zetten en te luisteren naar de natuur. De vogels, de wind en het ruisen van de bomen. Toen ik me op mijn ademhaling richtte, ervoer ik iets moois:  rust, ontspanning en liefde in mijn lichaam. De situatie die ik eerder beschreef kwam terug en ik voelde compassie voor mezelf en de buurvrouw!

”Ik ervoer rust, ontspanning en liefde in mijn lichaam.”

Terwijl ik verder fietste naar mijn werk, besloot ik om deze situatie op te schrijven. Ik beschrijf deze stappen nu als afsluiting van een proces. Een proces waarbij ik me met behulp van mijn eigen lichaam heb mogen verbinden met de natuur om me heen. En hiermee kon ik mijn fysieke en mentale onrust verminderen, met mildheid naar de situatie kijken en compassie voelen. En dat is genoeg voor nu.

Diderik Dellebeke
Diderik Dellebeke
Met zijn broer samen vormt hij de Flowbrothers. Een samenwerking die zich erop richt om anderen hun eigen lijfkracht te laten ervaren. Hij houdt ervan om mensen te ontmoeten in hun lijfkracht, zonder het 'moeten'. Verbinding maken met zichzelf is voor hem essentieel om een optimale verbinding te maken met een ander. Voor FEEM Magazine deelt hij over zijn expertise van deze lijfkracht.

FEEM Magazine

In FEEM Magazine vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuïtie en innerlijk leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

Heb je behoefte aan meer support, inspiratie en begeleiding bij het ondernemen op een ontspannen manier. Zonder twijfel, onzekerheid en stress? Kijk dan eens bij de FEEM Community.

Meer van deze schrijver

Andere Artikelen

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over ondernemen van binnen naar buiten. Door jouw reactie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in