Energetische reading: kijken naar je energie.

Into the magic

Innerlijk werk gaat ook over dichtbij jezelf blijven; weten wat er in je binnenwereld speelt, door verstilling en zelfreflectie. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je voor jezelf weet waarom je doet wat je doet. Er zijn veel manieren om die reis naar binnen te maken. In de rubriek 'Into the Magic' gaan we op zoek naar verschillende manieren om dat te doen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke manier bij jou past of welke vorm je nog wil ontdekken.

Leestijd: 5 minuten

DE VORM VAN DEZE WEEK: Energetische Businessreading

Bij een energetische (business)reading wordt gekeken naar de energie van jou en je bedrijf. iedereen die dit kan, doet dit op zijn of haar eigen manier. In de kern komt het op hetzelfde neer: de reader maakt verbinding met jouw energie en vertelt wat hij of zij ziet, voelt en/of hoort.

Ivonne van Dis legt ons uit hoe het bij haar werkt.

Energetisch business coaching Into the magic
Ivonne van Dis

Ivonne is business reader en coach in Lochem. Met alleen de naam van jou en je bedrijf, maakt ze op afstand verbinding en vertelt wat ze ‘ziet’.

Nicole Pannebakker is klant bij Ivonne en deelt haar ervaring met ons.

Energetisch business coaching Into the magic
Nicole Pannebakker

“Wat het kostte wist ik niet en ook niet wat we gingen doen, maar ik zei: schrijf mij maar op.”


Coach Ivonne legt uit:

“Je moet het zo zien: alles heeft een frequentie. Ik ben eigenlijk een soort radio. Als ik mij afstem op een frequentie, dan komen er uit mijn mond de woorden van die frequentie. Dat afstemmen heb ik geleerd op de reading opleiding. Ik maak mezelf leeg en noem de naam van het bedrijf en dan vraag ik ‘hoe ziet de energie van dit bedrijf eruit’. Vervolgens beschrijf ik een gebouw, zoals dat bij me opkomt. Dat gebouw is het bedrijf en in het beeld zit ook de interactie met jou als persoon.

Alles heeft een frequentie. Ik ben eigenlijk een soort radio.

Het gebouw dat ik beschrijf werkt als een soort beeldspraak, waar mensen de waarheid over hun situatie in herkennen. Vorig jaar kwamen een man en een vrouw voor een business reading van hun bedrijf, waar ze samen in werkten. Ze waren bezig met een online programma en dat lukte maar niet. In de reading kwam een waanzinnig mooi kasteeltje naar boven, met een slotgracht eromheen. Aan de rechterkant van het water stond die man en aan de linkerkant de vrouw. De man keek naar rechts en de vrouw keek verlangend naar de man. In het nagesprek bleek dat die vrouw het heel graag samen wilde doen, maar dat die man allang zijn focus verlegd had naar andere dingen.

Een business reading geeft inzicht in wat je doet en waarom.

Een business reading geeft inzicht in wat je doet en waarom. Omdat het oordeelloos is, kunnen mensen het aannemen en met dat inzicht dan ook andere stappen zetten. Het helpt om het vrouwelijke en het mannelijke weer in balans te brengen, zodat je gaat stoppen met jezelf tegenhouden. Je woont gewoon op deze aarde. Dat licht dat je bent, moet je hier op de aarde neerzetten. Er is heel veel overvloed, maar we zijn ons vraagvermogen een beetje kwijt. Wat zou ik nou echt willen? Hoe kan ik op die energie intunen, die ik eigenlijk ben? En hoe kom ik nou bij dat succes in mij? Dat zijn belangrijke vragen, denk ik.

In ons zit al die succesvolle vrouw. Maar we durven haar niet altijd te laten zien.

Succes is voor mij leven wie je bent. Dat je de blauwdruk die in je zit, gaat leven. Net als bij een eikel waar de eikenboom al in zit, zit in ons ook al die succesvolle vrouw. Maar we durven haar niet altijd te laten zien. Soms zie ik in de reading dan iets van wat er in jouw blauwdruk zit. Er was een keer een vrouw die in de reading beneden in de kelder van een grote witte villa zat, veel te bang om in die grote witte villa te gaan staan. En dat is ook spannend, want dan moet je stretchen. Dan kom je wrijving tegen met je ego, want die wil het liefst gewoon in die kelder blijven.

Een business reading is echt een momentopname. Maar er zijn ook mensen die vijf, zes jaar later nog een keer luisteren en er dan nog weer inzichten uit halen. Dus het laat ook iets universeels over jezelf zien.”


 

Coachee Nicole over haar ervaring:

“Ik ben ondernemer sinds 2017 en ik kwam er maar niet achter wat mijn verhaal nou was. Ivonne had ik al een aantal keer ontmoet op events en ik vond het gaaf dat zij spiritualiteit en business met elkaar combineert. Maar ik dacht ook steeds: best duur, niet voor mij. Tot ik haar een keer aan de telefoon had en ze vertelde over een online workshop. Ik voelde aan alles dat ik hieraan mee moest doen. Wat het kostte wist ik niet en ook niet wat we gingen doen, maar ik zei: schrijf mij maar op.

Ik dacht echt: ‘wat moet ik hiermee?’

Onderdeel van die workshop was een business reading. Toen ik hem kreeg dacht ik echt: ‘Wat moet ik hiermee?’ Ze zei bijvoorbeeld: “Ik zie een huis en daar zit een enorm grote voordeur in, jij ligt ervoor op het gras, maar die deur die is zo groot, die krijg ik bijna niet open. Er staan allemaal mensen klaar voor jou om naar binnen te gaan, maar achter die deur staan allemaal boeken en tijdschriften en dozen.” Nou ja, dat soort dingen krijg je dan…

En dan kom je erachter ‘O, maar wacht eens even, dat is het’.

Maar Ivonne geeft dan op een heel nuchtere manier de juiste vragen en oefeningen om ermee aan de slag te gaan. En dan kom je erachter ‘O, maar wacht eens even, dat is het’. Dan blijkt dat achter die deur al mijn kennis en ervaring staat, daar staan die boeken en dozen voor. Omdat alles door elkaar ligt, is het niet duidelijk wat ik kan betekenen voor een klant. Dat wordt dan een struikelblok voor mijn klanten.

Ik mag dus ook de deur open zetten naar mijn intuïtie in mijn business.

Ik heb geen moment getwijfeld aan de juistheid van de reading, doordat ik dingen kon herkennen die ze beschreef. Ze zei bijvoorbeeld dat ze de trap op ging en dat er helemaal geen bovenverdieping en dak waren. Jij staat rechtstreeks in contact met het universum, dat is voor jou heel makkelijk, zei ze. En dat herkende ik wel. Ik mag dus ook de deur openzetten naar mijn intuïtie in mijn business.

Ik heb m’n why en mijn verhaal nu heel erg duidelijk. En het lijkt wel of alles stroomt.

Mijn sensitiviteit wilde ik heel lang niet combineren met mijn bedrijf. Daar heeft Ivonne voor mij echt een rol in heeft gespeeld, dat je je intuïtie kunt toelaten en gebruiken. Het prettige aan Ivonne is dat ik er met haar gewoon over kan praten. Op een normale vijf-poten-in-de-klei-manier.

Als je je eigen inzichten krijgt, dan kun je ook stappen maken. Ik kan nu vertellen wie ik ben en wat ik doe, dat kon ik eerder niet. Ik heb m’n why en mijn verhaal nu heel erg duidelijk. En het lijkt wel of alles stroomt. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar het kost mij veel minder moeite en tijd om dingen op papier te zetten en om dingen te realiseren. Ik denk wel dat je ook zelf heel eager moet zijn en echt moet willen, maar dan gaan de dingen ook snel en dan heb je dus resultaat op alle terreinen.

Achteraf is dat waarom ik bij haar terecht ben gekomen.

Wat ik opvallend vind: ik coach en train zelf ook mensen, ondernemers en managers, die ik ook steeds vaker help met hun gevoeligheid, maar zelf had ik dus ook een coach nodig. En omdat ik ben zoals ik ben, hartstikke spiri-wiri maar wel met twee poten in de klei, moest ik iemand hebben die datzelfde heeft. Achteraf is dat waarom ik bij haar terecht ben gekomen. Ze heeft dezelfde bloedgroep als ik en dat heeft niet iedere coach.

it's a movement

join us!

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

het beste van feem wekelijks in je mail?