Blog van een van onze leden

Een blij lijstje waar ik niet blij van werd

Een lijstje maken van dingen waar je blij van wordt is iets wat je altijd kunt doen wanneer je even tot rust moet komen of veel aan je hoofd hebt. Het kan dan zomaar zijn dat je terecht komt in het ''ja, maar-effect'', waardoor je het positieve naar het negatieve draait. Hoe kun je dan tóch blij worden van je lijstje?

Leestijd: 2 minuten

 

Even geleden schreef ik al een artikel over wat we toch veel van onszelf moeten. In dezelfde periode was ik begonnen met een blij-lijstje. Want ik vond dat ik zoveel moest en daar mochten wel wat meer leuke momenten tegenover staan.

Het begin was heel makkelijk, ik word namelijk blij van hele kleine dingen. Wat er zoal op stond:

 • Bloemetjes die uitkomen
 • Een leuk bloemetje op de tafel
 • Een vlinder op een vlinderstruik
 • Met de hond wandelen precies tussen twee buien in
 • Mijn huis, vooral nadat de schoonmaakster is geweest
 • De zon die schijnt
 • Precies op het goede moment aan komen lopen als je een drukke weg over wilt steken
 • Als beide pubers blij zijn
 • Een leuk liedje op de radio

”Ik word bij van kleine dingen”

Afijn, slechts een paar voorbeelden, maar je begrijpt vast de strekking. Ik word heel makkelijk blij. Waarom ik er dan toch niet blij van werd? Ik betrapte me op het
‘ja, maar-effect’. Voor ieder ding waar ik blij van werd, had ik ongemerkt ook een ja-maar-dingetje.

 • Zo mooi dat bloemetje dat uitkomt. Leuk, bij ons in de tuin ook.
  MAAR ik moet wel even onkruid wieden, dan kan ik er nog meer van genieten.
 • Zo leuk dat bloemetje op de tafel, daar word ik blij van.
  MAAR dat mag ik dus best wat vaker doen en wil ik dat eigenlijk wel want we hebben nog genoeg wensen die geld kosten.
 • Heel mooi, die vlinder op de vlinderstruik.
  MAAR het wordt nu toch echt wel tijd om die vlinderstruik te regelen voor in onze tuin.
 • Heerlijk, het komt precies zo uit dat ik met de hond kan wandelen tussen die twee buien in.
  MAAR ik zou willen dat ik weer langere stukken kon wandelen en niet beperkt werd door de stijfheid in mijn benen en de pijn in mijn voeten.

”Ik betrapte mezelf op het ‘ja, maar-effect”

Zucht. Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen negatief persoon, maar zo word ik dus helemaal niet blij.

Waar ik benieuwd naar ben: doe jij dit ook? En zeg vooral niet te snel nee, maar let er eens op.

Ik draai het nu om naar EN. Prachtig, die vlinder op de vlinderstruik en daar mag ik lekker van genieten.

Heus, even wennen, het gaat niet vanzelf. Maar het werkt wel. Daarom zou ik zeggen: probeer het eens. Daar wordt het leven leuker van. Juist bij die ‘simpele’ kleine dingen.

Joyce Dunnewold
Joyce Dunnewoldhttps://feemonline.nl/joyce-dunnewold/
Joyce Dunnewold is trainer in Microsoft Office. Haar missie is om gebruikers slimmer te laten werken in de verschillende onderdelen van Microsoft Office. Bespaar tijd, voorkom frustratie en creëer overzicht. Het kan, als je weet hoe.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in