Dorien volgde een Creatrix-traject. “Je voelt je bijna lullig, want wát een hoop shit heb ik”

Into the magic

Innerlijk werk gaat ook over dichtbij jezelf blijven; weten wat er in je binnenwereld speelt, door verstilling en zelfreflectie. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je voor jezelf weet waarom je doet wat je doet. Er zijn veel manieren om die reis naar binnen te maken. In de rubriek 'Into the Magic' gaan we op zoek naar verschillende manieren om dat te doen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke manier bij jou past of welke vorm je nog wil ontdekken.

Leestijd: 5 minuten

DE METHODE VAN DEZE WEEK: Creatrix

Het is een methodiek, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Creatrix haalt overtuigingen die in je (onderbewuste) systeem zitten weg. Je kunt het zien als een geavanceerde vorm van visualisatie. Je gaat de visualisatie in met een issue en lost het op in het onderbewuste. De blokkades worden doorbroken en dat is blijvend. We hebben het dan bijvoorbeeld over faalangst, perfectionisme, verdriet, paniek … Het kan alle kanten op.

Sarah Binnekamp legt ons uit hoe het werkt:

Creatrix
Sarah Binnekamp

Sarah biedt Creatrix- en hormoonbalanstrajecten aan. Nadat ze zelf moeder werd, ontwikkelde ze een postnatale depressie. Aan deze periode hield zij de angst over om terug te vallen en dit bleef haar blokkeren. Haar angst zat zo diep, dat Sarah op zoek ging naar een manier om dat te doorbreken. Zo kwam Creatrix op haar pad. Zonder zelf een Creatrix-traject te hebben gevolgd, schreef ze zich in voor de opleiding. Na de opleiding verdween haar angst als sneeuw voor de zon. Ze besloot haar kennis in te zetten voor andere vrouwen.

Creatrix
Dorien Verduin

Dorien Verduin volgde een Creatrix-traject bij Sarah en deelt met ons haar ervaring.

Creatrix reset als het ware je hersenen, zo ervaart Dorien het. “Over het geheel merk ik echt verschil, ik zet veel meer stappen. Voor een heel groot deel heeft het gedaan wat ik hoopte, maar die onzekerheid kan af en toe toeslaan.”


Coach Sarah:

“Vrouwen die bij mij komen hebben vaak al een heel traject gevolgd. Die zijn bij de psycholoog geweest en hebben meerdere dingen geprobeerd. Toch blijven ze vastlopen, dat is vaak het moment dat ze bij mij komen. Niet iedereen is daar klaar voor, soms moet je eerst een reis afleggen om te beseffen dat er iets diep in het onderbewuste zit. Vaak zeggen mensen dat ze iets willen loslaten, maar willen ze dat eigenlijk niet.

Het begint met een assessment. Alles waar een cliënt tegenaan loopt schrijft zij op. Op basis van dat assessment ga ik kijken wat de triggerpunten zijn. Wat zijn de overtuigen die er in dat assessment voorbij komen? Hier maak ik een lijst van met emoties en overtuigen.

Die lijst is de leidraad van het traject. Ik vraag de cliënt elk issue een cijfer te geven, zodat duidelijk wordt waar het grootste probleem ligt. Een issue is een triggerpunt en of probleem. We zijn pas klaar als die hele lijst is afgewerkt. Van tevoren weet ik nooit hoeveel sessies we nodig hebben. Het kunnen er drie zijn, maar ook zes. Je betaalt bovendien voor één gewenst resultaat.

Je gaat iemands ui als het ware afpellen,
dat kan niet in één sessie

Je gaat iemands ui als het ware afpellen, dat kan niet in één sessie. Al die triggers en emoties bevinden zich in het onderbewuste en daar willen we heen. In de eerste sessie ga ik algemene dingen ‘Creatrixen’, zoals boosbeid of verdriet. Ik pak ongeveer vijf issues per sessie. Met zo’n issue gaan we het Creatrixverhaal in, dit is een vast script. Het is altijd hetzelfde verhaal, alleen neem je elke keer een persoonlijk issue mee van de persoon in kwestie. Zij sluit haar ogen en ik neem haar mee het verhaal in. Hoe dat verhaal precies gaat, kan ik niet delen. Dat verhaal is namelijk precies wat Creatrix uniek en onderscheidend maakt en zit dus copyright op.

Het is een actieve vorm van visualisatie. Ik stel een vraag en zij geeft antwoord, op die manier gaan we door het verhaal heen. Dit duurt zo’n twintig minuten en dan is de issue waar we het Creatrix mee ingingen weg. Doordat die emoties dan wegvallen, ontstaat er ruimte voor dingen die in het onderbewustzijn zitten. Tijdens zo’n traject kan er dus een onbewuste emotie omhoog komen en dat zijn juist de etterbakjes die jou op de achtergrond beïnvloeden.

Een onbewuste emotie is juist dat etterbakje dat jou op de achtergrond beïnvloedt.

Het is bijna ongeloofwaardig, dat dacht ik tenminste zelf, want hoe kan dat nou? Hoe kun je iets doorbreken wat zo diep zit, wat echt niet meer terugkomt. Ik ben voor mezelf het grootste bewijs, want de angst die bij mij zo verschrikkelijk diep zat, is niet teruggekomen.

Links of rechtsom, Creatrix werkt altijd. Alle vrouwen die ik in mijn praktijk heb gehad, hebben alleen maar goede resultaten. Ze hebben minder last van hun pijnpunten, waar ze het traject mee aanvingen. Het kan zijn dat er na zo’n traject een verborgen emotie omhoog komt, maar dat hoort erbij. Ik zeg dan dat ze meteen naar mij toe mogen komen, dan pakken we die emotie aan. Dit hoort ook bij het traject, het is een stuk nazorg.

Creatrix is geen toverstafje dat ‘poef’ al je problemen oplost. Je moet in het ‘nu’ kunnen kijken naar jezelf en je verantwoordelijkheid willen nemen voor de toekomst. Dat blijvende is heel uniek aan deze methodiek, weg is weg.

Ik hoef niet te weten waarom, of wat er is gebeurd.

Het geheim van Creatrix is dat het puur op het vrouwenbrein afgestemd is. Er zijn bijna geen methodieken die specifiek voor het vrouwenbrein zijn ontwikkeld, in de medische wereld is het allemaal gericht op het mannelijke brein en lichaam.

Daarnaast hoeft het probleem niet worden herbeleeft. Ik noem dan een issue op, zoals; ‘ik ben bang om tegen te vallen’. Dit mag daarna gelijk worden losgelaten. Ik hoef niet te weten waarom of wat er is gebeurd.

Creatrix werkt epi genetisch. Het werkt niet alleen op jou, maar ook op jouw bloedlijn. Emoties en overtuigingen kunnen via DNA over worden gedragen. Ik hoor vrouwen vaker zeggen: ‘Ik herken dit, dit had mijn moeder ook’. Dit is een cirkel die dan doorbroken wordt.”


Coachee Dorien over haar ervaring met Creatrix:

“Ik heb eerst het hormoonbalansprogramma bij Sarah gevolgd. Ik was daar in eerste instantie naar op zoek, omdat ik vóór mijn menstruatie vaak negatieve gedachtes had. Daar wilde ik vanaf. Dat programma hielp, maar mijn kort lontje bleef, net als een boosheid die ik voelde richting mijn zoon. Hij zocht vaak de grens op.
Sarah zei tegen mij dat die boosheid diepgeworteld kon zitten. Creatrix zou daar het beste tegen helpen. Ik vond dat best spannend, want doe ik hier wel goed aan? Het was een investering, maar ik wilde zo graag van die zelfsabotage af.
Ik had plannen om een eigen praktijk op te zetten en daarom leek het mij een goede aanvulling, om niet meer in die angst en kleinerende gedachtes te zitten.

“In het begin gaf ik mijn issues allemaal achten”

Ik heb eerst een video-opname gemaakt met de reden waarom ik dat programma wilde doen, waar ik last van had en wat ik wilde bereiken. Bovenaan mijn issuelijst stond boosheid, perfectionisme en ontevredenheid over mezelf. Een hele lijst, het waren wel dertig issues. Je voelt je bijna lullig, want wat heb ik een hoop shit. We bekeken hoe dwars het me zat en hoe hoog ik scoorde per issue. Ik heb ze in het begin allemaal achten gegeven.

Je gaat een soort film in, het lijkt wel hypnose. Er komen allemaal beelden en ergens verwerk je het daardoor. Het lucht echt op, die cijfers dalen van achten naar tweeën.
In het begin denk je, heeft het nu echt gewerkt? Het is bijna onwerkelijk. Door de dagelijkse drukte en prikkels die je krijgt, merk je dat het niet helemaal weg is, daarom zijn die meerdere sessies fijn. Alles wat je dan naar boven voelt komen, kun je op dat moment aanpakken.

“Ik ben veel minder boos en als ik boos ben,
heb ik er minder last van”

Over het geheel merk ik echt verschil, ik zet veel meer stappen. Ik ben veel minder boos en als ik boos word, heb ik er geen last van. Dan is er gewoon een grens overschreden.
Voor een heel groot deel heeft het gedaan wat ik hoopte, maar het zit deels nog in mijn lijf. Die onzekerheid kan af en toe toeslaan, dus misschien moet ik binnenkort langs Sarah!”

 

it's a movement

join us!

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

het beste van feem wekelijks in je mail?