“Door steeds afspraken uit te stellen, heb ik altijd het gevoel dat ik iets ‘moet’.”

Esther Foppen (46) is spiritueel coach. Ze geeft trainingen, workshops en coacht. Ze heeft moeite met deadlines en werkt liever vanuit haar intuïtie. Herken je dit bij jezelf? Dan kan de visie van Vera ook voor jou van belang zijn.

The real deal

Vera Helleman is emotie-expert en beantwoordt in deze rubriek lezersvragen. The Real Deal is de meest kwetsbare rubriek van het magazine. En daardoor misschien ook wel de meest krachtige. De lezers die hieraan meewerken hebben lef. Ze durven ons een inkijkje te geven in persoonlijke gedachten en gevoelens. Daar hebben we veel respect voor. Zij snappen dat luisteren naar je gevoelens en emoties een continu proces is wat bij iedereen speelt. We hopen dat hun worsteling herkenning geeft aan anderen en dat het laat zien: 'You're not alone'. Tegelijk willen we hiermee een lans breken voor meer openheid van gedachten, gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. Bij iedereen. Dat maakt ons juist compleet. 

 

Leestijd: 2 minuten

DE HUIDIGE SITUATIE

“Ik stel heel makkelijk afspraken met mezelf uit naar latere momenten. Hierdoor moet ik op een gegeven moment keihard aan de bak om snel iets af te krijgen. Ik werk heel intuïtief. Als ik iets van tevoren voorbereid, kan het in het moment toch niet goed voelen en pas ik het weer aan. Gelukkig weet ik dat ik kan vertrouwen op mijn intuïtie. Het ver van tevoren plannen, heb ik dus opgegeven. Maar het gevoel dat ik iets moet doen, blijft. Daarin zou ik het mezelf graag makkelijker maken.”

“Is het mijn leerdoel om vertrouwen te hebben en in te spelen op die flow?”

Toch ben ik ook op zoek naar een soort zekerheid. Ik heb een workshop ontwikkeld en de pilot was super. Ik zat helemaal in de flow en startte enthousiast een tweede groep. Toen kwam er niemand. Het blijft meebewegen met wat zich aandient; soms herhaal ik korte workshops. Daarin herken ik dat intuïtieve, maar soms zou ik ook gewoon die zekerheid willen om een bepaalde reeks workshops te geven voor een vast inkomen. Is het mijn leerdoel – juist als spiritueel coach en aardeteken – om vertrouwen te hebben en in te spelen op die flow?”

DE VISIE VAN VERA

DE REFLECTIE VAN ESTHER

“Vera heeft me echt omschreven en ik kan zeker iets met haar advies. Ook ben ik het eens met de dingen die ze benoemt. Op sommige momenten dacht ik eerst: ‘oh, is dat zo?’ Dan moet ik het even laten sudderen, zoals ik dat noem. Toen mijn eerste gevoel bedaard was, dacht ik: ‘wauw, dit is heel mooi’. Ze zei echt een aantal dingen die me raakten en ontroerden. Ik voelde dat het klopte. Ik had natuurlijk aangegeven dat ik een aardeteken ben. Vera benoemde het ook in haar video en zei dat het teken waaronder je geboren bent juist aangeeft wat iemand in het leven mag worden. Dat gaf me meer begrip over mezelf.”

“Toen mijn eerste gevoel bedaard was, dacht ik: wauw dit is heel mooi”

“Een aardeteken heeft te maken met standvastigheid en zekerheid. Met sommige dingen kan ik me daar echt in vinden. Maar ik werk juist vanuit gevoel en intuïtie. Mijn dilemma is dan ook het verlangen naar zekerheid, terwijl ik vanuit mijn spiritualiteit juist meega in het moment. Daarin heeft Vera mij zeker een eye-opener gegeven: het hoeft niet per se tegenover elkaar te staan, maar het kan ook naast elkaar, geïntegreerd in mij en in het werk dat ik doe.”

Ook boeiend

Onze expert: Vera Helleman

Vera Helleman is oprichter van het Emotie Expertise Centrum, haar boeken over emoties zijn inmiddels duizenden keren verkocht en speciaal voor deze rubriek beantwoordt ze twee keer per maand een lezersvraag. Luisteren naar je gevoel en je emoties maakt je sterk. Het is een kompas om steeds beter te weten te komen: wie ben ik nu eigenlijk en wat wil ik? Vera duikt in die emotie, geeft helderheid op wat er speelt en geeft haar kijk op de situatie. 

Ook in deze rubriek?

Wil jij ook graag het advies van Vera op iets waar jij mee zit rondom je bedrijf of werk/privé-balans? Stuur dan even een mail naar redactie@feemonline.nl

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Praat mee over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

het beste van feem elke week in je mail?