Blog van een van onze leden

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg? Die vlieger gaat (gelukkig) niet meer op.

Iedereen kent vast de uitdrukking ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ik ben er zelfs mee opgegroeid. Het is een goed bedoelde uitdrukking, vaak vanuit een beschermend oogpunt. Maar wat het eigenlijk zegt, is: sloof je niet zo uit. Of steek je nek niet te veel uit. Maar waarom zouden we dat niet mogen?

Leestijd: < 1 minuut

Van jongs af aan leren we dat het beter is om niet te veel op te vallen. Dat je je zo normaal mogelijk moet gedragen. Om maar niet op te vallen. Want mensen die te veel opvallen, kunnen commentaar verwachten. En daar willen we onze kinderen vaak (onbewust) voor behoeden.

Kinderen die vragen…

Het lijkt op de afkeurende reactie die we vroeger vaak kregen nadat we aangaven iets graag te willen: ‘Kinderen die vragen, worden overgeslagen’. Terwijl het juist zo ontzettend waardevol en nodig is om vragen te leren stellen. Te leren om kenbaar te maken wat je nodig hebt en wat je wilt. Sterker nog: het wordt van je verlangd om je uit te spreken in deze mondige en continu veranderende wereld. En zeker als vrouwelijke ondernemer!

Een verhaal dat gaat over hoe je door je kwetsbaar op te stellen en je stem te laten horen, juist krachtig bent.

Dus laten we onszelf en onze kinderen een ander verhaal vertellen. Een verhaal dat gaat over hoe je door je kwetsbaar op te stellen en je stem te laten horen, juist krachtig bent. Hoe je daardoor anderen inspireert om hetzelfde te doen. En is dat niet ook de reden waarom alle bekende kaskrakers en populaire Disney-films zo succesvol zijn met veelal vrouwelijke hoofdrollen?

Verschilmakers

Denk maar eens aan Ariël, Belle, Assepoester, Elsa of Alice. Wat hebben zij gemeen? Ze zijn stuk voor stuk verschilmakers: moedige ondernemende vrouwen die strijden voor een hoger doel dan henzelf, maar ook voor hun eigen geluk. Inspirerende vrouwen die hun heldenstatus ongegeneerd durven te claimen. Met verve! Als zij vooral ‘normaal’ hadden gedaan omdat dat al gek genoeg was geweest, hadden zij nooit bereikt waar ze naar verlangden. En hadden wij nooit kunnen genieten van al die fantastische films…

Anneke de Waal & Stephanie Boonen
Anneke de Waal & Stephanie Boonen
Stephanie Boonen en Anneke de Waal zijn de oprichters van training- en marketingbureau In Petto. Zij helpen andere ambitieuze ondernemers en professionals op weg helpen naar hun ideale toekomstscenario middels de combinatie van storytelling en leiderschap. Zo creëren zij een krachtig en helder merkverhaal voor ondernemers zodat zij hun bedrijf succesvol kunnen lanceren. Ook helpen zij jou de held in jezelf ontdekken, zodat je vol vertrouwen en zelfverzekerd de wereld opnieuw ontmoet.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in