Boekbespreking

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg? Die vlieger gaat (gelukkig) niet meer op.

Leestijd: < 1 minuut

Van jongs af aan leren we dat het beter is om niet te veel op te vallen. Dat je je zo normaal mogelijk moet gedragen. Om maar niet op te vallen. Want mensen die te veel opvallen, kunnen commentaar verwachten. En daar willen we onze kinderen vaak (onbewust) voor behoeden.

Kinderen die vragen…

Het lijkt op de afkeurende reactie die we vroeger vaak kregen nadat we aangaven iets graag te willen: ‘Kinderen die vragen, worden overgeslagen’. Terwijl het juist zo ontzettend waardevol en nodig is om vragen te leren stellen. Te leren om kenbaar te maken wat je nodig hebt en wat je wilt. Sterker nog: het wordt van je verlangd om je uit te spreken in deze mondige en continu veranderende wereld. En zeker als vrouwelijke ondernemer!

Een verhaal dat gaat over hoe je door je kwetsbaar op te stellen en je stem te laten horen, juist krachtig bent.

Dus laten we onszelf en onze kinderen een ander verhaal vertellen. Een verhaal dat gaat over hoe je door je kwetsbaar op te stellen en je stem te laten horen, juist krachtig bent. Hoe je daardoor anderen inspireert om hetzelfde te doen. En is dat niet ook de reden waarom alle bekende kaskrakers en populaire Disney-films zo succesvol zijn met veelal vrouwelijke hoofdrollen?

Verschilmakers

Denk maar eens aan Ariël, Belle, Assepoester, Elsa of Alice. Wat hebben zij gemeen? Ze zijn stuk voor stuk verschilmakers: moedige ondernemende vrouwen die strijden voor een hoger doel dan henzelf, maar ook voor hun eigen geluk. Inspirerende vrouwen die hun heldenstatus ongegeneerd durven te claimen. Met verve! Als zij vooral ‘normaal’ hadden gedaan omdat dat al gek genoeg was geweest, hadden zij nooit bereikt waar ze naar verlangden. En hadden wij nooit kunnen genieten van al die fantastische films…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?