“Door deze TEDxTalk ben ik pakkender gaan pitchen”

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: < 1 minuut

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK:

  • TEDtalk van Adam Leipzig, producer.
  • Adam is als producer betrokken geweest bij meer dan 25 films en meer dan driehonderd toneelstukken en live-evenementen.
  • Ingestuurd door Stephanie Boonen mede-eigenaar en narratief coach bij In Petto.

Waarom vind jij deze TEDxTalk zo inspirerend?

“De spreker heeft mij anders laten kijken naar mijn waardepropositie voor onze klanten. Waar ik eerst vooral keek naar mezelf, heeft de spreker mij laten inzien om te kijken naar de klant. Hoe verandert hij/zij door wat ik voor hem/haar doe? De spreker is een kei in storytelling en leert jou prachtig te verwoorden wat je doet en voor wie je dit doet. Dit zorgt er bijna automatisch voor dat de ander vanzelf vraagt hoe je dat dan voor elkaar krijgt, wat leidt tot een waardevol gesprek.”

Wat haal jij eruit?

“Ik kan nu mijn pitch over wat ik doe in ons bedrijf veel pakkender en nieuwsgieriger formuleren. ‘Ik help jou de held in jezelf ontdekken, zodat jouw levensverhaal een bestseller wordt, in plaats van een flutroman’.”

Just watch

In deze TEDxTalk vertelt Adam Leipzig hoe je in vijf minuten weet wat jouw levensdoel is.

 

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?