The inner agency

Dé reden waarom trauma niet altijd aangepakt hoeft te worden.

Leestijd: 2 minuten

De situatie
Bij The Inner Agency komen we het vaak tegen. Mensen die echt wel hulp willen, maar keer op keer niet tot die oplossing komen die ze écht helpt. Sandra (38) zat in zo’n zelfde situatie. Ze had er genoeg van en klopte bij ons aan. Ze begon met de woorden ‘Ik loop een traject bij de psycholoog, maar dat duurt lang en heb niet het idee dat dat nou gaat oplossen wat ik op wil lossen’. En.. ‘het is ook niet mijn eerste psycholoog. Dat moet toch anders kunnen?’. Dat vinden wij ook, dus wij planden een intake.

Ons advies
Al snel kregen we duidelijk dat er jaren aandacht en energie is gegaan naar de trauma’s die Sandra zou hebben. Trauma’s die ze ontwikkelt heeft in de tijd dat ze losgetrokken werd van haar moeder en moest verhuizen van Engeland naar Nederland. Waarop een tijd in Nederland volgde waar weinig tijd was voor aandacht en liefde.

Na haar verhaal gehoord te hebben en scherpe vragen te stellen, kwamen we er al snel achter dat het logisch was dat er nog geen ruimte was om de trauma’s aan te pakken. Er was namelijk een heel onzeker en wankel fundament in haarzelf welke niet kon vertrouwen op het leven zonder die trauma’s waar ze inmiddels aan gehecht was geraakt.

Eerder in haar leven had ze namelijk te maken gehad met pesten wat haar zo onzeker maakte, waardoor ze tot de dag van vandaag niet het idee had dat ze überhaupt iets op kon lossen. Wij kwamen tot het advies om eerst met haar zelfvertrouwen en vooral haar fundament aan de slag te gaan. We hebben haar doorverwezen naar een expert gespecialiseerd in pesten op latere leeftijd.

Waarom deze benadering
Het is belangrijk voor Sandra om zichzelf beter te leren kennen en op zichzelf durft te leren vertrouwen. Om later vanuit deze kracht aan trauma’s te kunnen gaan werken. Wij weten dat wanneer iemand zichzelf leert kennen en wanneer de zelfwaarde stijgt deze opgedane trauma’s ook veranderen en deze daarna effectiever aangepakt kunnen worden.

Onze match is gemaakt tussen Sandra en Wendy Raaijmakers van Wendingen, een van onze partners. Ze is ervaringsdeskundige en zij gaat Sandra onderdompelen met haar warme persoonlijkheid en daarna zijn wij benieuwd naar de groei die Sandra heeft mogen ervaren.

Vanwege privacy is de naam en enkele details anders verwoord.

The Inner Agency

Er zijn veel manieren om de ‘reis naar binnen’ te maken. Waar begin je? Precies dat is waar The Inner Agency dé plek voor biedt. Zij bieden die plek waar iedereen terecht kan met hulpvragen, voor leefstijladvies of vragen omtrent de persoonlijke ontwikkeling. Je boekt een live gesprek met één van de professionals en ontvangt meteen toepasbare tips en aansluitend de juiste hulpmatch. Zo kom je precies bij die coach, therapeut of hulpverlener waar je zelf niet op zou uitkomen. Voor FEEM Magazine deelt oprichter Sabine van der Hulst open en eerlijke verhalen van mensen die bij The Inner Agency aankloppen met een hulp- of levensvraag. Het doel? Jou inspireren met diverse manieren waarop je in contact kunt komen met jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

verder lezen

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?