“De positiviteit van Yuval spat ervanaf.”

Een TEDTalk die je echt moet kijken als je even een duwtje in de rug nodig hebt om jouw doelen te bereiken.

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: < 1 minuut

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK:

  • TEDxTALK van Yuval Abramovitz
  • Yuval is acteur, schrijver en journalist
  • Ingestuurd door Paulien van ’t Westeinde, eigenaar van BucketlistAfstrepen.nl

Waarom vind je deze TED-Talk zo inspirerend?

“De positiviteit van Yuval spat er vanaf. De meeste mensen zouden een ongeval zoals hij heeft meegemaakt zien als het einde van hun leven. Hij weigert dat en ziet het moment juist als het begin van zijn tweede leven. Hij was zo verzonken in het uitstippelen (een bucketlist die hij ‘de lijst’ noemt) van zijn toekomstige jaar, dat hij geen tijd had om depressief te zijn. Dit heeft hem uiteindelijk gered.”

Wat neem jij eruit mee?

“Ik ben er net als Yuval van overtuigd dat als je je focust op de dingen die je wél kunt, je jouw leven leuker maakt. Tijdens de pandemie kun je in een hoekje gaan zitten sippen om de dingen die allemaal níet kunnen, maar je kan ook voorpret maken om de dingen die je straks allemaal weer kunt gaan doen.”

DE TALK

Toen Yuval Abromovitz zestien jaar was, gleed hij uit op werk waardoor hij deels verlamd werd. Hij kwam in een rolstoel terecht en de arts in het ziekenhuis zei tegen hem: “Veel plezier met je leven nog”.

Hoe hij het tóch voor elkaar heeft gekregen om zijn bucketlist af te werken en wat dat voor hem en honderden andere mensen heeft betekend, zie je in deze Ted-talk. Een inspirerende video over doorzettingsvermogen en verbinding.

 

 

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?