Kennisartikel van een verschilmaker

Dit zijn de hoofdingrediënten van de perfecte werkdag

Afgelopen donderdag had ik een top werkdag. Het was een dag waarop alles lekker ging. Zo'n dag waarop ik uren met werk bezig ben geweest en aan het einde van de dag nog een flink portie energie over heb.

Leestijd: 2 minuten

Heb jij die ook wel eens, zo’n perfecte werkdag?

Ik hoefde niet mijn best te doen, het voelde niet als hard werken, alles ging eigenlijk vanzelf. Ik was ik en dat was meer dan genoeg. Ik stelde de juiste vragen, de juiste voorbeelden rolden eruit, ik liet op de juiste momenten stiltes vallen en sprankelde op de andere juiste momenten.

Aan het einde van de dag, toen ik besefte dat het een topdag was geweest, vroeg ik mezelf wat deze dag nu een perfecte werkdag maakte. Hoe kon het zijn dat ik volledig mezelf was, ik niet mijn best deed en ik toch op mijn best was?

De ingrediënten van mijn perfecte werkdag

Het is niet door één aspect te verklaren. Dat zou natuurlijk te makkelijk zijn…. Wel denk ik een aantal ingrediënten gevonden te hebben:

 • echt verbinding met de ander waarin we elkaar mogen en kunnen (zelfs online)
 • gezelligheid met een hartelijke schaterlach
 • stiltes op de juiste momenten
 • letterlijke beweging door een gesprek al wandelend te doen
 • rust door de dag te starten met meditatie
 • de ander raken met een mooie vraag of uitspraak
 • vertellen over het gave werk dat ik doe met het liefst concrete voorbeelden
 • een verrassingselement doordat een gesprek totaal anders loopt dan verwacht of voorbereid
 • even stilstaan in een mooi stukje bos
 • een fijn ontbijt met mijn zoon
 • op de zachte bank in de liefdevolle omhelzing van mijn lief

Tja, en zo reflecterend werd het toch best een lange lijst. Dat kan ik niet iedere dag zo organiseren. Maar, dacht ik toen, als ik het terug kan brengen naar 3 hoofdingrediënten waarmee ik een soortgelijk resultaat bereik, dan heb ik een gouden recept.

foto de perfecte werkdag: door Boarding1now via Canva
foto de perfecte werkdag: door Boarding1now via Canva

Het gouden recept

Het is inmiddels bijna een week later en iedere dag heb ik nagedacht over de ingrediënten die in de dag zaten en het geheel dat daaruit ontstond. En steeds beter heb ik helder wat de smaakmakers zijn.

 • De ochtend starten met minimaal 15 minuten mediteren.
 • Minimaal een half uur buiten wandelen.
 • Een inspirerend gesprek met een kennis, netwerkcontact, vriend of vriendin.
 • Een ander tot inzicht en actie begeleiden.

Kortom; rust, beweging, verbinding en verdieping.

Dit geheel is overzichtelijk en ik kan organiseren dat dit er iedere dag is.
Zo heb ik zelf regie op mijn dag. En als het een dag niet lukt, ach, dan is er altijd weer morgen.

Weet jij wat jouw hoofdingrediënten van jouw perfecte werkdag zijn?

 

=======

Dit soort vragen om bij jezelf naar binnen te gaan en interessante inzichten op te halen stellen we elkaar regelmatig bij de FEEM Community. We komen bij elkaar voor herkenning, support en inspiratie. Benieuwd of het iets voor jou is? Hier vind je meer info. 

=========

Simone van Geelen
Simone van Geelenhttp://feemonline.nl/simone-van-geelen/
Simone werkt als (team)coach en trainer vanuit haar missie om verbinding te creëren. Zodat mensen kunnen ontwikkelen en groepen kunnen groeien. Dit doet zij met een energiek enthousiasme, een nieuwsgierige open houding en innerlijke rust.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, gedrag en leiderschap. Zij begeleiden jou bij het leiden van je eigen, echte leven zodat je werkt en leeft op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

Meer van deze Verschilmaker

Verhalen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in