column

De mama meldplicht; waarom ben jij kinderloos?

Leestijd: < 1 minuut

Als jonge dertiger zit je in zo’n vreemde leeftijdscategorie. De een gaat trouwen, de ander gaat nog ieder weekend uit en de rest is druk met het krijgen van kinderen. Nu weet ik zelf niet goed in welke categorie ik val, maar er is wel iets opvallends gaande.

Er zijn best veel mensen die vragen wanneer ik aan kinderen begin. Op de meest bizarre momenten; drukke verjaardagen, tijdens sollicitatie gesprekken, bij de koffieautomaat of de lunch. En hoewel ik best een kinderwens heb, realiseren mensen zich niet hoe persoonlijk die vraag eigenlijk is.

“Het is écht geen vraag voor bij de slagroomtaart met lauwe huiswijn.”

In mijn eigen kringetje zijn er meiden die meteen zwanger zijn, nooit zwanger willen worden, het verlangen hebben maar het niet kunnen, het kindje steeds verliezen, jarenlange IVF trajecten ondergaan en hormoonbehandelingen of een variant er tussen. “Ben je al zwanger?, “Proberen jullie al?”, “Is het niet tijd voor een tweede?”, “Wil je geen kind, ah dat is maar een fase.”

Het is écht geen vraag voor bij de slagroomtaart met lauwe huiswijn…
In een verjaardagskringetje bij tante Cor. Ook merk ik dat vriendinnen met een kinderwens zich steeds meer afvragen of het niet heel egoïstisch is om in tijden als dit een kind te willen grootbrengen. Het onderwerp fascineert mij, ben er zelf nog niet uit… Maar ik zal mij zelf dan wel melden.

Goed?

Milou van Hassel
Milou van Hassel
Milou heeft 30.000 volgers op Linked-in. Dat is niet voor niets. Ze is scherp, duidelijk, recht voor haar raap. Ze houdt zich al jaren bezig met sales, marketing en (personal) branding en lanceerde in 2020 haar eigen bedrijf Blue Flamingooo en de podcast 'Worth the Hassel'. Voor FEEM Magazine schrijft ze elke maand een column waarin we kunnen meegenieten van haar kijk op de wereld.

Ook boeiend

Meer columns

MEEST BEKEKEN

Yvonne van Balkom vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijke ondernemers zijn cruciaal voor een mooiere wereld

3
Inmiddels ben ik zestien jaar ondernemer. In mijn ondernemerschap kon ik altijd mijn passies en talenten inzetten. Maar vier jaar geleden bekroop me een...

Dorien volgde een Creatrix-traject. “Je voelt je bijna lullig, want wát...

0
DE METHODE VAN DEZE WEEK: Creatrix Het is een methodiek, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Creatrix haalt overtuigingen die in je (onderbewuste) systeem zitten weg. Je...
Glancy is niet meer financieel afhankelijk

“Beslag op mijn huis! Ik wil nooit meer financieel afhankelijk zijn.”

0
Businesscoach Glancy van Elst heeft een winstgevend bedrijf waarin ze vrouwen helpt bij het opzetten van een onderneming vanuit hun zielsmissie. Maar winstgevend is...

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?