De hype van €10k omzet per maand: ‘Gewoon onzin’.

Onze expert: Garcia Stans

Garcia wil jou als vrouwelijke ondernemer helpen om je cijfers te begrijpen, om jouw angst en onzekerheid voor finance te laten verdwijnen en je money mindset te verbeteren. Garcia snapt cijfers én de issues die veel vrouwen daarmee hebben. Daarom is zij onze expert en pakt zij in de rubriek 'It's all about the Money' de vragen op die met financiën te maken hebben.

Leestijd: < 1 minuut

Scroll twee minuten op social media en je ziet vanzelf een post of een advertentie met de volgende boodschap:

* 10 manieren om €20.000 omzet per maand te halen
* De reden waarom ik €10.000 omzet draai bij een lancering
* Ik heb eindelijk de €10.000 gehaald.

Het klinkt allemaal mooi, maar het zegt helemaal niets. Toch vinden veel ondernemers die €10.000 per maand een soort magisch getal. Als je dit behaald hebt, dan pas ben je…? Ik merk dat ook dat het mensen in loondienst laat denken: dat wil ik ook wel.

Ik wil graag even de realiteit delen. Ik vind het omzetdoel van €10k namelijk gewoon onzin.

Waarom?

1. Omzet is geen winst. Van je omzet gaat namelijk eerst nog je zakelijke kosten af. Dan heb je je winst. Je kan €10k (= €10.000) omzet behalen, maar als je €15k kosten hebt gemaakt, dan heb je nog niets. Nog erger; je hebt gewoon verlies. Dat komt vaker voor dan je denkt.

Ik heb liever een omzet van €8k en €5k kosten, zodat ik een winst van €3k heb, dan stoer zeggen dat ik een omzet hebt van €10k per maand en €15k kosten en ik mezelf geen salaris kan uitkeren.

2. Die magische grens van €10k… wordt dit ook niet een beetje geromantiseerd? Tuurlijk is het fijn als je €10k verdient, maar veel ondernemers zijn ook al dolblij met €7k aan omzet. Het lijkt wel of je alleen succesvol bent als je elke maand €10k omzet draait.

Ik ken ondernemers die €15k draaien, maar qua winst €1000 overhouden. Maar ik ken ook ondernemers die €7k omzet halen en €3k overhouden aan winst. Jij mag bepalen wie het dan beter doet.

Ook in deze rubriek?

Heb jij ook een vraag over geld? Garcia helpt je graag verder dus stuur je vraag zeker in via redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem wekelijks in je mail?