Boekbespreking

De Hellweek from home

Leestijd: 3 minuten

 

Ik deed mee aan de Hellweek from home van Meetings in the Sun. Samen met bijna 500 andere mensen ging ik van 4-11 juli een week lang uit mijn comfortzone om gewoontes te doorbreken, aan te passen en te verbeteren. En dat alles online vanuit mijn eigen huis. Nou ja, het huis van mijn schoonmoeder. Ik had het geluk dat ik een week kon ruilen met haar, zodat zij op de kinderen kon passen en ik mij volledig kon overgeven aan uit mijn comfortzone gaan.

Een week lang uit mijn comfortzone om gewoontes te doorbreken

Programma
Elke dag starten met opstaan om 5:00 uur, sporten online om 5:15 uur en dan hup aan het werk. Goed eten en voor jezelf zorgen, en van 9-11 uur een online masterclass volgen over het thema van die dag. In de middag online energyboosters of gezamenlijke werkblokken om vervolgens de dag af te sluiten om 20:30 uur meestal met een meditatie. Met als kers op de taart: de HELNACHT. De nacht van donderdag op vrijdag waarin je niet gaat slapen, 48uur lang wakker blijven.

Waarom?
Ja, die vraag heb ik heel vaak gekregen uit mijn omgeving: waarom ga je dit absurde programma volgen? Daar kan ik heel duidelijk over zijn: IK WIL GROEIEN! En groei ligt buiten je comfortzone. Ik heb volmondig JA gezegd tegen deze week. Er is geen enkele twijfel geweest bij mij, ook niet als mijn omgeving zei: je bent gek dat je dit doet! Het enige wat ik dan dacht was: jij bent gek dat je het niet doet, wil je wel echt groeien?

Inzichten
Vandaag neem ik jou mee in de grootste 3 take aways van deze helweek:

1. Het ligt aan jou als je nog niet bent waar je wil zijn. Jij kan daar verandering in aanbrengen. Alleen jij bent verantwoordelijk voor jouw groei, jouw bedrijf en jouw gedachten. Dus neem die verantwoordelijkheid en doe ook wat je zegt te gaan doen. Kan je iets (nog) niet zo goed? Blijf oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter je erin wordt. Laat je je tegenhouden door die stemmetjes in je hoofd, die zeggen dat je toch niet goed genoeg bent? Zorg dan dat je controle krijgt over die stemmetjes. Jij bent niet jouw gedachtes. Pak die controle!

Blijf oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter je erin wordt.

2. Maak keuzes. Als je zelf geen keuzes maakt, worden ze voor je gemaakt. Dus kies die niche, doelgroep of dat ene vakgebied. En zorg dat je daar rete goed in wordt. Een van de begeleiders had daar een mooi voorbeeld van: je wilt een instrument spelen, maar kan niet kiezen. Je start met de gitaar en na een paar maanden besluit je toch voor de piano te gaan. Ook dat is niet waar je heel blij van wordt en als je niet oppast heb je in een jaar tijd vijf verschillende instrumenten geprobeerd. Hoeveel zijn dat er over drie jaar? En heb je na die tijd je doel bereikt? Waarschijnlijk niet. Want door geen keuze te maken, kan je uiteindelijk geen enkel instrument echt goed bespelen. Had je de keuze gemaakt vol voor de gitaar te gaan? Dan had je na die drie jaar al behoorlijk goed gitaar gespeelt. Dus maak die keuze en blijf erbij! Specialiseer jezelf op één gebied.

Buiten je comfortzone ligt de groei.

3. Buiten je comfortzone ligt de groei. Zodra ons hart sneller gaat kloppen en onze pupillen groter worden, denken we dat angst de oorzaak is. Maar vaak verwarren we opwinding ook met angst. Als je ergens vol voor wil gaan, krijg je ook een adrenaline kick met hetzelfde effect. Die stap buiten je comfortzone is spannend, maar is deze goed spannend of eng spannend? Laat jij je tegenhouden door de rush in je lichaam, die verhoogde hartslag, of pak je die kans en ga je mee op de golf om te gaan shinen? Als je die hoge hartslag eerst wel voelde en nu niet meer dan betekend het dat het tijd is voor de volgende stap. Je zit nu in je comfortzone dus stap er weer uit en rek ‘m op zolang je leeft.

Helnacht
In oktober is de volgende en voorlopig laatste Hellweek from home in het Nederlands. Ik ga weer meedoen samen met twee andere ondernemende dames in één huis. Uit onze dagelijkse routines in de modus van groei. En heb ik die helnacht nou overleefd? De nacht was goed te doen, maar toen ik om 5:15 uur aan de boksles meedeed, heb ik iets meegemaakt wat ik nog nooit eerder heb ervaren. Tussen de bokssessies door viel ik staand in slaap! Dus ik heb mijn leiderschap gepakt en heb geslapen van 6-8 uur, zodat ik weer fris en fruitig de rest van de dag door kon komen. Wat verbazingwekkend goed lukte, want de vrijdag was mijn meest productieve dag van de week. Ik heb die dag elf filmpjes opgenomen! Wie zegt er dat je moe bent na een nacht niet slapen? De kater kwam helaas later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?