Leestijd: 2 minuten

De dolk en de beloning

20 november 2020

De beloning
Na een telefoongesprek waar ik veel frustratie over voelde, wilde ik nog maar één ding: schrijven! Ik wilde mensen interviewen, het onderwerp onderzoeken en uitpluizen en erover schrijven om het te delen met de wereld. 

Ik liep tegen één hobbel aan: welk magazine zou het plaatsen?

Voor zakelijke magazines of online platformen was het ’te soft’ voor magazines als Flow of de Happinez zou het juist weer te zakelijk zijn. 

Ik denk er niet teveel bij na. 
Laat het af en toe door me heen gaan. 

De volgende ochtend stap ik in de auto. 
Ik sla de deur dicht.

Op exact dat moment komt het ook luid en duidelijk bij mij binnen: dit is wat ik zelf te doen heb. 

Dit is hét idee wat al die tijd in de lucht hing en waar ik niet bij kon: ik start een (online) magazine om deze thema’s op de kaart te zetten. Terug naar mijn journalistieke roots, gecombineerd met mijn nieuwe inzichten. Al mijn passies, talenten en verlangens komen hierin bij elkaar. 

Vanaf dit moment kwam alles weer in een stroomversnelling. 


De dolk

Tussendoor mocht ik nog even een kleine dolk in ontvangst nemen. Ik had er al wel eens van gehoord, maar niet verwacht dat het ook echt zou bestaan. Ik kon het me niet voorstellen en toch mocht ik het nu ook zelf meemaken:

Het krabbenmand-effect

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Wanneer één krab wil ontsnappen uit een mand, trekken de andere krabben hem weer naar beneden. Zo ontsnapt er dus geen een en blijven ze allemaal waar ze zitten. 

De oprichter van een netwerk waar ik bij was aangesloten steunde me niet in mijn nieuwe plannen. Een aantal van de andere vrouwen uit haar netwerk wilden namelijk ook meehelpen om dit magazine van de grond te krijgen en dat ervaarde zij op haar beurt weer als een dolk. Ook al stonden mijn plannen totaal los van haar en wat zij deed; ik was voortaan een persona non grata. Los van dat ik er niets van begreep en juist dacht dat we elkaar konden versterken, was het helemaal oké. Ik merkte dat ik er niet door van slag raakte en dat was een mooie ervaring. 

Dus… wat zou ik zo weer doen en wat zou ik nu anders doen?

De schat is gevonden. Nu was het tijd om terug te keren naar ‘mijn oude wereld’ om die te verrijken met mijn nieuwe opgedane kennis en ervaring.