De bijzondere Ikigai van onderneemster Linda

De Ikigai podcast met Brenda Serrée

Elke maand geven we één van de podcast-afleveringen van ondernemer Brenda Serrée het podium. Met de Ikigai podcast serie 'Ontdek je Ikigai' inspireert Brenda over hoe Ikigai je leven en werk kan verrijken. Speciaal voor wie meer energie, plezier en vervulling wil aantrekken. De podcast zijn gesprekken met (bekende) mensen en ondernemers met een sterke Ikigai oftewel purpose of life. Naast Ikigai expert is Brenda ook logo-ontwerper en branding adviseur voor purpose driven ondernemers en coaches. Personal branding vindt ze boeiend omdat het gaat over hoe jij eruit springt voor je doelgroep. Dit (re)brandingproces gaat ook altijd gepaard met kleur bekennen om vanuit je Ikigai bij te dragen aan een mooiere wereld.

Leestijd: < 1 minuut

Brenda Serrée gaat in deze Ikigai podcast in gesprek met theesommelier Linda Appelman. Linda is eigenaresse van Mevrouw Cha, een verfrissend concept rond losse thee uit verre landen. Vanuit een bijzondere plek in Noord-Holland runt zij haar theeboerderij en heeft bestellingen uit het hele land. Het is een gesprek waarin Ikigai, oftewel je ‘purpose of life’, centraal staat. Linda vertelt gepassioneerd over hoe zij theesommelier werd, over wat haar leven licht en leuk maakt, over haar theereis naar Japan en haar fantastische toekomstdroom.

Linda gelooft erin dat als je iets van de oorsprong haalt, het “gewoon veel krachtiger is van smaak en een hogere kwaliteit heeft. Daardoor heb je er dus minder van nodig en kan je er langer van genieten. En dat is eigenlijk wel waar ik voor sta met mijn bedrijf Mevrouw CHA”.

In deze Ikigai podcast hoor je onder andere waarom Japanners in tegenstelling tot Nederlanders hun thee slurpen. En weet je waarom in veel culturen uitbundig wordt gesmakt bij het thee drinken? Je hoort het in dit gesprek tussen Brenda Serrée en Linda Appelman.

Linda vindt het belangrijk om te zien waar de thee groeit, hoe en waarom de theeboer het maakt. “Dus maak je thee gewoon omdat je massa’s en kassa wilt doen of heb je toevallig nog een specialiteit? En groeit de thee misschien op een bijzondere plek? Ik vind het altijd heel belangrijk om te zien waar thee vandaan komt.”

Luister hier naar de podcast:

Kijk je liever? Dat kan hier:

Tip: Bekijk de videopodcast op het Youtube kanaal van Ikigai. Als je doorklikt naar Youtube, zie je de inhoud per minuut en kun je direct doorklikken naar een specifiek onderwerp.

Fotografie: Foto KM

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?