Boekbespreking

Bijna was ze afgehaakt!

Leestijd: 3 minuten

De lesdag loopt op zijn einde. We werken aan het achterhalen van het verhaal in een tarotduiding en daardoor tegelijkertijd aan het eigen verhaal van dit moment. Deze les ging over alignment. Hoe – wanneer de held in het verhaal anders doet dan ze is – dit weerspiegeld wordt door de weerstand vanuit de omgeving.

“Dat had ik met jouw website,” laat een cursiste ineens weten. Ik frons. Ik heb veel kilometers bloed, zweet en tranen in die site zitten en ik krijg er best vaak complimenten over. Dus na even een paar keer ademhalen, vraag ik mijn cursiste naar haar ervaring.

Wil ik misschien slim lijken? Auw!

Ze merkt op dat ik in mijn mailwisseling heel zacht ben. Ik schrijf de lezer aan met ‘lieve’ en sluit af met ‘liefs’. Op de site treft ze een zakelijker iemand, die met name hogeropgeleiden aanspreekt. Wil ik misschien slim lijken? Auw!
En ondanks de zakelijkheid missen feiten. Ik wil inderdaad een soort maatwerk leveren en laat dus veel aan de cursist over.

Ik merk op dat deze zomer mijn website al heb aangescherpt en dank haar vervolgens hartelijk voor haar feedback. Ook beloof ik nog eens goed naar de verwoordingen op mijn site te kijken. “Moet je doen!” moedigt de cursiste mij aan. “Want ik was écht bijna afgehaakt!”
Ik lach, ik zwaai haar uit tot de deur achter de cursiste dicht valt… en dan stort ik in.
Ik voel me leeg, hol, uitgeschraapt. Gestript van mijn zekerheid.

Waarheid slaat in als de bliksem en kan je naakt en kwetsbaar laten voelen

In de Tarot in de Herstelde Orde bestaat de Grote Arcana kaart ‘Waarheid’. Het is een afbeelding van een naakte man met bliksemschichten in zijn handen. Waarheid slaat in als de bliksem en kan je erg naakt en kwetsbaar laten voelen. De waarheid die de cursiste mij heeft gegeven, trof mij inderdaad als de bliksem. En de rest van die dag en ook de dagen daarna voel ik me kwetsbaar, terwijl haar woorden door mijn hoofd spoken. Ik voel me afwisselend boos, opstandig, verdrietig en vooral in de war. Het ene moment wil ik er meteen korte metten mee maken door mijn website geheel om te gooien. Het andere moment zit ik alleen maar voor me uit te staren.

Uiteindelijk keren mijn gedachten terug bij de kaarten die de oorzaak waren van de verkregen feedback. Die kaarten lieten zien of ik, als held van mijn verhaal, al dan niet beweeg. En inderdaad, ze laten twee gezichten zien. Aan de buitenkant zit een zeer rationele, strenge man en aan de binnenkant een hoogste feminine, intuïtieve vrouw.

Dit is voor mij een bekende strijd. Want hoe zeer ik me wil voortbewegen als die intuïtieve vrouw, de wereld heeft mij geleerd dat eerder geluisterd wordt naar de rationele man.
En dan zie ik het. Hoe ik heel hard heb gewerkt aan mijn site, vanuit marketing leidraden als een rationele man. Hoe ik lieve mailtjes stuur, omdat ik deze stuur vanuit mijn vrouwelijke zelf. Ik voel hoe dit botst. Hoe dit een vertekend beeld geeft. In mij en buiten mij naar mijn omgeving.

De Grote Arcana Waarheid laat een naakte man zien. Een man, geen vrouw. Het mannelijk aspect, de animus, gaat over het uitgaande, het ego. En wanneer we de waarheid horen wordt eerst en vooral het ego geraakt.
De dagen na de feedback had mijn ego pijn en dat wilde hij zo snel mogelijk ongedaan maken door snel weer hard aan de slag te gaan. Ik ben zo blij dat ik er niet op geacteerd heb.

Eindelijk kan ik de feedback ook werkelijk in dankbaarheid toelaten

Moet ik de teksten op mijn site aanpakken? Zeer zeker, maar niet meer vanuit de wens van het ego om aan te trekken, en wel vanuit mijn gevende intuïtieve zelf.
Moet ik weer hard werken om dit voor elkaar te krijgen? Waarschijnlijk, maar niet door al bikkelend marketing lijstjes af te vinken, en wel door de woorden vanuit mijn vrouwelijke essentie omhoog te laten borrelen.

Zodra deze wetenschap binnenkomt, ontstaat er rust in mij en komen de eerste woorden al. Woorden die me laten inzien hoe ingewikkeld ik het mezelf, en daarmee mijn klanten, heb gemaakt. Eindelijk kan ik de feedback ook werkelijk in dankbaarheid toelaten. En ik voel hoe de bliksem van Waarheid niet alleen vernietigend kan inslaan, maar ook een gigantische bron van energie kan zijn.

Dank je wel cursiste. Liefs, Imke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?