Op 16-jarige leeftijd kreeg ik een auto-immuunziekte. Hockey als topsport zat er niet meer in.

Annemarie is ervaringsdeskundige op gebied van burn out en chronische ziekten. Als integraal leefstijl en vitaliteitscoach helpt zij jou bij het onderzoeken naar de dieperliggende oorzaak waarom jij niet lekker in je vel zit. Schrijven en wandelen zijn haar passie.

Meer over deze verschilmaker

Leestijd: 2 minuten

Hiermee kan ik voor jou het verschil maken:

In plaats van aan symptoom bestrijding te doen, gaan we op zoek naar de oorzaak. Ik help jou met het in kaart brengen van jouw veranderwens. Wat wil je nu echt op de lange termijn anders gaan doen? Jouw bijdrage en inzet zijn daarbij van belang. Je neemt zelf de regie in handen om blijvend de oorzaken op te lossen. Naast dat we naar je leefstijl (voeding, beweging, ontspanning en slaap) kijken, ga je ook vragenlijsten invullen die betrekking hebben op je vitaliteit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je gedachten en overtuigingen, emoties en gevoelens, identiteit en zingeving in het leven. Waarom doe je wat je doet en wat is er voor nodig om weer in je kracht komen te staan?

Hier ben ik heel goed in:

Ik ben goed in staat om mij te verdiepen in jouw wens om te veranderen, om verbinding te maken, om te levellen, waardoor ik jouw vertrouwen krijg en jou weet te liften. Ik ben spontaan, open, eerlijk, positief, sportief en authentiek. Ik ben in staat om mensen in te laten zien dat ze tot veel meer in staat zijn dan voordat ze binnenkwamen. Kleine stapjes zijn er slechts nodig om een persoon zich gehoord en gezien te laten voelen. Ik ben eerlijk als het gaat om mijn eigen strubbelingen en dilemma’s in het leven. Ik hoop daarmee anderen te kunnen inspireren.

Dit is belangrijk om over mij te weten:

Op 16-jarige leeftijd kreeg ik de auto-immuunziekte diabetes type 1. Hockey als topsport zat er niet meer in. Ik heb jaren in de overlevingsstand gestaan, totdat een burn-out mij tot stilstand bracht. Tweeenhalf jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van mijn autobiografie; de impact van diabetes type 1 op mijn leven oftewel de onzichtbare wereld achter een chronische ziekte, heb ik vastgelegd. Tijdens het schrijven ontdekte ik dat ik eigenlijk niets had om mij voor te schamen. Mijn ervaringen gaan dan ook over schaamte, eenzaamheid, kwetsbaarheid, imperfectie en mentale druk en soms meer willen dan je op dat moment kunt. Het was het juiste moment om mijn verhaal op papier te zetten. Als ervaringsdeskundige weet ik dat we lang niet alles zien en kunnen weten van de mensen die tegenover ons zitten. Het is mijn missie om mensen te inspireren en te helpen om uit de overlevingsstand te komen.

Dit is waarom ik zo goed bij FEEM pas:

Nadat ik jaren in de overlevingsstand heb gestaan kreeg ik na een burn-out 3 jaar geleden de ingeving dat ik mijn chronische ziekte voor mij moest gaan laten werken in plaats van dat ik altijd maar doorging om mezelf te overtreffen. Ik schrijf over de impact van diabetes type 1 op mijn leven en maak nu impact met mijn verhaal op de lezers van mijn boek. Het is mijn missie geworden om mijn verhaal te vertellen, zodat chronisch zieken zich erin kunnen herkennen en familie, vrienden, collega’s en artsen beter begrijpen wat er leeft achter de persoon met een chronische ziekte. Kwetsbaarheid tonen opent heel veel deuren als het gaat om inspiratie, vertrouwen, gevoel, impact, verbinding maken en wat nog meer.

Annemarie Balk
Annemarie Balkhttp://feemonline.nl/annemarie-balk/
Annemarie is ervaringsdeskundige op gebied van burn out en chronische ziekten. Als integraal leefstijl en vitaliteitscoach helpt zij jou bij het onderzoeken naar de dieperliggende oorzaak waarom jij niet lekker in je vel zit. Schrijven en wandelen zijn haar passie.

Alle rubrieken in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Verschilmakers Vertellen'. Hier vind je de persoonlijke verhalen en kennisartikelen van mensen die zijn aangesloten bij de FEEM Community. Waarom schrijven zij mee? Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende mensen die op hun eigen manier bezig zijn met bewustzijn, intuïtie, gedrag, leiderschap en zingeving. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter. 

Meer van deze Verschilmaker

Dit zeggen anderen over deze verschilmaker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in