Boekbespreking

Als het niet kan zoals het moet….

Leestijd: 3 minuten

Soms zit het mee, soms zit het tegen

Eén van die afgelaste evenementen is de Libelle Zomerweek van mei 2020. Daar zou ik een week lang bucketlist-workshops gaan geven, maar het event werd met een jaar uitgesteld. Inmiddels is ook dat een illusie, dus laten we hopen dat het volgend jaar wel kan doorgaan, niemand die het weet.

Omgebogen

Een ander evenement dat fysiek niet doorgaat – waar 1.400 deelnemers in 1 week bij betrokken waren – hebben we omgebogen. We hebben een aanbod online gemaakt, om de doelgroep zo toch te kunnen helpen.

We hebben een bedrijfsbezoek vervangen door een aantal filmpjes van dat bezoek, zodat je toch het gevoel benadert. En we hebben ook alternatieven gezocht voor de activiteiten. Natuurlijk is een virtuele ervaring nooit hetzelfde als een fysieke ervaring, maar het is (met in gedachten: het moet zoals het kan) beter dan niks.

Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan

Pas jij dit al toe zowel privé als zakelijk? Het biedt je veel mogelijkheden!

Drempel verlaagd

Doordat diverse werkzaamheden wegvallen, houd ik werktijd over. Nu werk ik al jaren vanuit huis, dus thuiswerken is voor mij niet nieuw. Maar ook beeldbellen, webinars en online cursussen zijn hier al lang ingeburgerd. Fijn om te merken dat de drempel bij andere gebruikers nu is verlaagd, waardoor het voor mij nu mogelijkheden biedt voor het aanbieden van bijvoorbeeld mijn online cursus. Die stond op mijn bucketlist en is nu dus toegankelijker dan ooit. Door de pandemie is die online weg wat meer geplaveid en daar maak ik gebruik van.

Bruine benen

Tijdens de eerste lockdown was het prachtig weer. Sommige werkzaamheden kunnen best buiten plaatsvinden, zolang je zorgt voor stroom en wifi is er veel mogelijk.

Buiten thuiswerken stond op mijn bucketlist, nou die heb ik flink afgestreept hoor! Zo heb ik in april-mei eindelijk de kans gegrepen om veel cursus-aantekeningen en filmpjes nog eens opnieuw te bekijken. Hierdoor gingen de ideeën opnieuw bruisen en heb ik vele plannetjes uitgevoerd waar lange tijd geen ruimte voor was in mijn agenda. Veelal met mijn benen in de zon, ik ben nog nooit zo vroeg in het jaar zo bruin geweest. Voordeel was ook dat de geur van de zonnebrand ongewild een vakantiegevoel opriep, haha. Ook hield ik bij enkele online vergaderingen mijn video soms uit, omdat zo’n zonneterras nogal afleidt en/of jaloers maakt?

Wat kan wél

Natuurlijk baal ik dat vele evenementen die ik zou organiseren niet doorgaan, niet alleen door het omzetverlies, maar ook doordat ik dat deel van mijn werk gewoonweg erg leuk vind. Over dingen die je niet kunt veranderen, kan je beter geen energie verspillen. Dus kijk vooral naar wat er wél kan en ga hier helemaal voor!

Op welke manier doe jij dit al?

Bedenk dingen die je al lang op je bucketlist had en die nu juist wel kunnen, omdat je meer tijd thuis doorbrengt of omdat de altijd-de-hort-op-mensen ineens wel beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld een interview of een samenwerking. Zo deden er afgelopen seizoen deelnemers mee aan ‘Wie is de mol’ die daar normaal nooit tijd voor zouden hebben.

Uitdaging

Zoals altijd sluit ik af met een uitdaging: Iets dat je juist kunt doen als je meer thuis bent, is een boek(je) schrijven. Dus ik daag je uit, het kan van alles zijn: van biografie, kookboek tot gebundelde anekdotes.

Go girl!

inspirerende groet van Paulien –ik zou het gewoon doen – van ‘t Westeinde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?