Ikigai expert Brenda Serrée over Shinkansen, het onmogelijke mogelijk maken
Leestijd: 2 minuten

Blijft het bij het besef alleen of ga je stappen zetten?

Vanuit de Japanse Shinkansen gedachte ga je nu vervolgstappen in kaart brengen. De Shinkansen gedachte is die van de kogeltrein. Toen ooit werd gevraagd om een trein te ontwikkelen tussen Tokio en Osaka die 200 km/u kon, terwijl de maximale snelheid toen 100 km/u was, is het de makers toch gelukt. Shinkansen is het onmogelijke mogelijk maken. Met een glimlach op je gezicht en zonder verstarring je doel behalen. Het is ook toepasbaar om je passie te volgen en ongemakkelijke en nieuwe dingen buiten je comfortzone te doen.

Ikigai

Je vervolgstappen zijn eenvoudig en puur

Is het jouw droom om een boek te schrijven? Dan kun je eens een online cursus volgen, een uitgever benaderen voor een kennismaking, kijken of een schrijfcoach iets voor jou kan zijn, the Artist Way van Cameron Diaz lezen en doen, deelnemen aan een schrijfchallenge, biografieën lezen van mensen die je voorgingen, het archief raadplegen, in de boekhandel kijken naar boekenkaften die je mooi vindt, Googlen op het onderwerp waarover je wilt schrijven. Kortom, je gaat inspiratie opdoen en kleine stappen zetten. Blijf daarbij dicht bij jezelf. Elke kleine stap brengt je richting je eigen boek. Zoals de Chinese Laozi zei: ’Ook een tocht van 1000 mijl begint met een eerste stap’.

Wat wordt jouw eerste stap?

En als je dan je motivatie even kwijt bent en je verliest in allerlei andere beslommeringen, keer terug naar je Ikigai. Waarom wil je dit boek schrijven? Ga steeds dieper en dieper als je jezelf deze vraag stelt. Wat is de echte reden dat je dit boek wilt schrijven? Kies nooit voor de eerste redenen die opkomen, maar kijk naar de lagen daaronder. Want als je echt je Why of je Ikigai weet, dan volgt het Hoe vanzelf.

Zo wordt jouw missie een Mission Possible

Ik noemde het voorbeeld van boekenschrijver, maar wie weet is jouw droom wel om coach te worden en mensen te begeleiden door lastige stukken in hun leven. Verlang jij naar diepgang en wil je verbinding maken. Ook dan is het heel belangrijk om te weten wat uniek is aan jou. Ik vind het heerlijk om mensen te begeleiden om bij hun kern te komen. Om datgene te tonen dat van nature bij jou hoort. Daarmee resoneren precies die mensen die jij kunt helpen.

Heerlijk toch, om zo te dagdromen over je vervolgstappen? Ik wens je veel plezier en wie weet tot ziens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in