Social Talks

Via alignment met haar ziel: ‘Jaren terug wilde ik dood. Nu heb ik een exceptioneel leven gecreëerd.’

Social Talks

In de rubriek 'Social Talks' plaatsen we social media bericht van Instagram of Linkedin die ons opvallen, aan het denken zetten of mateloos inspireren. Van die berichten waarvan we denken: dat moet iedereen lezen! Thanks us later!

Leestijd: 5 minuten

De inspirerende post van Suze over alignment

“Ik heb een exceptioneel leven gecreëerd. Een leven waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen.” Dat schrijft Suze Maclaine Pont in haar post op Linkedin. Het zou arrogant kunnen overkomen, maar niets blijkt minder waar. Het is een oprechte post met een inspirerend levensverhaal van een vrouw die van de diepste diepte naar grote hoogten ging. Hoe dan? Haar antwoord: ‘Ik heb leren luisteren naar de allerdiepste stem in mij.” Hoe zorgt Suze voor deze alignment met haar ziel waarmee ze dit bijzondere leven voor zichzelf heeft gecreëerd? Dat lees je in dit artikel.

Suze is life coach en trauma therapeut. Ze werkt internationaal met ondernemers om een succesvol bedrijf te creëren vanuit de roeping van hun ziel. Vanuit alignment* dus. En blijkbaar: she walks her talk. Daar houden we van. Eerst even haar post:

Elke dag dat ik mijn oprit oploop denk ik: je zal er toch wonen!
Ik woon ECHT op de allermooiste plek van heel Nederland.

De boomgaard.
De schaapjes.
Ons hondje.
De katten.
De rozen.
De vuurplaats.
De kinderen.
Jakko.
De herinneringen.

alignment

alignment

alignment

Elke dag dat ik hier loop, voel ik mijn hart volstromen met dankbaarheid en ongeloof.

Ik heb een exceptioneel leven gecreëerd.

Een leven waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen.

Ik heb namelijk niet alleen de mooiste plek van Nederland, maar ook een invulling van mijn leven die uniek is.

Ik werk 24 uur per week.
Ik besteed 4 tot 6 uur per dag aan mijzelf uitlijnen met mijn ziel.
Ik wandel 3 uur per dag met de hond.
Ik ga 4 keer per jaar een week alleen met mijn hondje naar Schiermonnikoog.
Ik heb ruimte.
Ik heb schoonheid.

En ik deel alles. 
Met de mensen waar ik JA tegen WIL zeggen.
Uit liefde.

Ik heb een exceptioneel leven gecreëerd. 
Een leven vol liefde.
Vol dankbaarheid.
Vol ruimte.
Een leven waarin ik zo diep houd van alles om mij heen, zo diep houd van de mensen om mij heen, zo diep houd van mijzelf en mijn pad.

Maar wist je dat ik 25 jaar geleden suïcidaal was en liever dood wilde?
Wist je dat ik die 25 jaar met de DOOD als beste vriend heb afgelegd?
Wist je dat voor een groot deel van dat leven de achterdeur van de dood, en het mogen kiezen voor die dood, mij in leven hield en een volgende stap liet zetten?

Wat ik zeggen wil is dit: je bent op de goede weg. 
Alleen terugkijkend kunnen we zien waar het je brengt.

Ik heb afgelopen 48 jaar meer momenten gekend van paniek, van totale verslagenheid, van pure eenzaamheid en wanhoop, van diepe pijn dan de meeste mensen ooit zullen meemaken.

Mijn oma zei vlak voordat ze doodging op haar sterfbed tegen mij: jij hebt meer meegemaakt in jouw 24 jaar dan ik in mijn hele leven. 

De enige reden voor mij om DOOR te gaan in die pijn, in die wanhoop, in die paniek, was dat ik heb geleerd om mij te verbinden met mijn ziel. 
Met God.
Met iets zoveel groters dan ik mij kan voorstellen dat ik weet dat ik gedragen wordt. 

Ik heb leren luisteren naar de allerdiepste stem in mij.
De stem die voorbij al die pijn kan kijken.
Die daaronder mij vasthoudt. 
Die mij zegt: ik ben jouw zuiverste zelf, volg mij. 

In het volgen van die stem ben ik geworden wie ik ben.
Heb ik het leven gecreëerd dat ik heb.
En JA, dat is ook voor JOU weggelegd.

Ik zie zoveel mensen ‘wachten’. Twijfelen. Zoeken.
Wachten tot iets ‘beter’ is
Wachten tot omstandigheid x voorbij is
Wachten tot ze ….. zijn of hebben

Er IS eenvoudig niet ene moment dat we ‘er’ zijn en dat ‘het’ kan beginnen.
Het IS begonnen.

De vraag is niet naar de weg. 
Die heeft jou allang gekozen.
De vraag is: kies jij ook de weg waar je allang op bent?

Durf jij te kijken IN je weerstand in plaats van er een weg omheen te zoeken?
Durf jij JA te zeggen tegen de roep van je ziel?

Stop maar met wachten op de wereld.

De wereld zit op JOU te wachten.

 

Suze’s ritueel van alignment

Op de redactie van FEEM Magazine vroegen wij ons af hoe zij het heeft aangepakt. Hoe heeft Suze leren luisteren naar die diepste stem in zichzelf? Ze schrijft dat ze 4 tot 6 uur per dag besteedt aan zichzelf uitlijnen met haar ziel. Alignment dus. We vroegen haar om een inkijkje te geven in een alledaagse dag en hoe ze haar alignment aanpakt.

Duur: een beetje wisselend, tussen de 4-6 uur per dag

Vaste Onderdelen:

1 uur boek luisteren en breien

1 a 2 uur mediteren en vergeving en innerlijk proceswerk

1 a 2 uur ‘klooien’

0,5 a 1 uur schrijven met God

1 uur boek luisteren en breien voor haar aligment

Boeken wisselen, maar zijn altijd boeken die mij dieper laten voelen over wie ik ben. Voorbeelden: de Bijbel, Michael Singer, Caroline Myss, David Whyte, Ken Wilber en vele anderen.

1 a 2 uur mediteren en vergeving en innerlijk proceswerk voor haar alignment

Meditaties wisselen, maar gaan altijd over zijn met alles wat er is en dieper toelaten van alles

1 a 2 uur ‘klooien’ voor alignment

Klooien varieert van lekker door de stad heen mij laten trekken naar dat waar mijn voeten heen gaan tot doelloos lekker zinloos door het huis en de tuin heen en weer gaan zonder een flauw idee te hebben waar ik mee bezig ben, schilderen, iets prutsen, een tafelblad maken, een kamer opnieuw inrichten, tot netflixen, koken, maar dit is ECHT anders dan de ‘praktische dingen’ doen in het leven. Het is tijd die ik HEEL bewust inzet om inspiratie te vinden.

0,5 a 1 uur schrijven met God voor alignment

Schrijven met God is een boekje waarin ik dagelijks brieven aan God schrijf en antwoord krijg.

Maar wat ik ook vaak doe zijn ‘niet Suze’ dagen. Dat zijn dagen waarop ik het OMGEKEERDE doe van wat ik altijd doe.

Echt dingen die helemaal NIET in mijn dagelijks leven passen. Dat levert enorme verruiming op. Enorm ander perspectief. En dat geeft me zoveel inspiratie. En het lijnt me ongelofelijk veel dieper uit met mijzelf. JUIST omdat ik de grenzen opzoek van wie ik ben daarmee, en heel veel over mijzelf te weten kom op die manier.

Ik heb naast dagelijkse dingen die ik doe ook 4 keer per jaar een retraite met mijzelf, met beide kinderen ieder jaar een uitje van minimaal 48 uur (met beide kinderen apart) en iedere maand een weekend met mijn man waar we met zijn tweetjes zijn, weg van alles.

Ik geloof dat er maar 1 ding relevant is in het leven: je Goddelijkheid tot uitdrukking brengen. Als we die niet opzoeken, en ons ermee verbinden, wat zijn we dan aan het doen?

Het gekke is, dat hoe meer ik dat doe, hoe minder ik ‘werk’ volgens de definitie van de maatschappij, hoe meer er uit mijn handen komt en hoe beter mijn werk loopt.

Deze manier van leven en werken, zo diep in verbinding met jezelf, vraagt veel diepgaand proces en trauma werk. Want er is een levensgroot verschil tussen mee wapperen met je overlevingspatronen en ECHT diep gaan en jezelf leren kennen. Dat is ook wat ik mensen leer in onze opleidingen.

——————————————–
Van de redactie:

*Wat is alignment?

Wij vinden het – zoals je hebt gemerkt – een prachtig woord. Alignment. Alignment betekent uitlijning of het op één lijn brengen van verschillende zaken. In deze context betekent het je hoofd, hart en buik op één lijn brengen met elkaar, zodat je in contact staat met wie je ten diepste bent. Hierdoor sta je in contact met je Ziel. Of met God. Verschillende mensen zullen hier een verschillende uitleg aan geven.

Wat is alignment voor jou? Deel het met ons in de comments. Zo inspireren we elkaar!

it's a movement

JOIN US!

Ontvang elke week een selectie van onze meest gelezen artikelen over leven - en ondernemen - van binnen naar buiten. Let's make a difference!

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Femininiteit: meer waardering cruciaal.

Meer waardering voor femininiteit is cruciaal voor een evenwichtigere wereld In dit artikel onderzoek ik: ~ Meer waardering voor femininiteit blijkt cruciaal te zijn voor een...

Hoe je dromen waarmaakt

Barack Obama antwoordde dat dit deels te maken had met het vasthouden aan het toekomstperspectief, de lange termijn dus en niet de korte termijn....

Een gelijkwaardige uitwisseling zorgt voor een gezonde relatie

Moneymindset, geldgevoel, geef het beestje maar een naam. Waar het op neer komt is dat zolang geld voor jou een nare bijsmaak heeft, het...

De comfortzone van je bucketlist

Voordeel is dat we zullen genieten van dingen die we tot een jaar geleden ‘gewoon’ vonden en voor lief namen. Wat dacht je van...

Energetische reading: kijken naar je energie.

DE VORM VAN DEZE WEEK: Energetische Businessreading Bij een energetische (business)reading wordt gekeken naar de energie van jou en je bedrijf. iedereen die dit kan,...

Van ongepland zwanger naar doula: “Zij gaf me de richting die ik zocht”

Bewust leven speelde altijd al een grote rol in het leven van Elvira Broersma. De switch die ze drie jaar geleden maakte van haar...

Dorien volgde een Creatrix-traject. “Je voelt je bijna lullig, want wát een hoop shit heb ik”

DE METHODE VAN DEZE WEEK: Creatrix Het is een methodiek, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Creatrix haalt overtuigingen die in je (onderbewuste) systeem zitten weg. Je...

Omgaan met tegenslag. Esmeralda weet niet beter.

Van jongs af aan is Esmeralda Kleinreesink ondernemend ingesteld. Op haar zeventiende begint ze bij defensie, waar ze opklimt tot luitenant-kolonel bij de Luchtmacht....

Mijn ambities? “Ik ben gewoon een zoeker, dat is onderdeel van wie ik ben.”

Dat ze al vijftien jaar als taalverwervingsdeskundige lessen en trainingen verzorgt is best bijzonder. Want als je het c.v. van Alike Last bekijkt, is...

Dit vroef om lef: ‘Ik dacht: het wordt nooit meer wat’

Jeannette Welp, spreker en musicus, trok zalen van honderden mensen met haar muzikale keynote toen corona ons land bereikte. Al haar sprekersklussen werden opeens...

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?